A női NBII. 5. fordulójában, a leányfalui Dunakanyar SE vendége volt a Röpke SE. A hazaiak nyerték az első szettet, de aztán magára talált a Kecskemlt, és meg tudta fordítani a mérkőzést, 1:3.

Az első szettben tapogatóztak a felek, hiszen korábban még nem játszottak egymással, így nem ismerték egymás erősségeit, gyengeségeit. A Röpke nem kezdett jól, így főként hibáikból szerzett pontokat a Leányfalu, valamint a hazaiak szervái is nagyon ültek, így végül az első etapot ők húzták be, 25:21. (1:0)

A második etap feléig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a Kecskemét átvette az irányítást, elkezdett higgadtan játszani. A hírös városiak rendkívül okosan játszottak, és remek megoldásaikkal nem is igazán tudott mit kezdeni a Dunakanyar SE. Mind védekezésben, mind támadásban felülmúlták ellenfelüket a vendégek. Ekkor fordult meg a meccs, a kecskemétiek nagyon elkapták a fonalat, míg a hazaiakon érződött, hogy egy kicsit összeestek, 21:25. (1:1)

A harmadik játékrész elején egy remek szervasorozatnak köszönhetően nagyon elhúzott a Kecskemét, a hazaiaknak esélye sem volt felzárkózni. Nagyon simán, 11 ponttal nyert a Röpke, 14:25. (1:2)

A meccsjátszmában sem remegtek meg a kecskemétiek, az egész szett során végig domináltak. Nagyszerű megoldásokkal, és remek védekezéssel, rendkívül könnyedén nyerte az utolsó etapot is a hírös városi alakulat csakúgy, mint az előzőt, ezt is 11-gyel, 14:25. (1:3)

A Röpke legközelebb október 31-én, szombaton 17:00-kor lép pályára, hazai környezetben fogadja a Szolnok csapatát.

A mérkőzésre bizonyos okokból nem tudott elutazni Kása Róbert vezetőedző, így Csala Bernát másodedző irányította a csapatot.

Csala Bernát másodedző (Röpke): – Nagy gratuláció a lányoknak, nem volt ez annyira könnyű mérkőzés, mint amilyennek az eredmény alapján tűnhet. Végig koncentrálniuk kellett, és sikerült fordítaniuk. Nagyon értékes győzelmet szereztünk.

Dunakanyar SE – Röpke SE 1:3 (25:21 [24’], 21:25 [23’], 14:25 [17’], 14:25 [17’])

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: kesport.hu/archív)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük