Pontokat hullajtott el a Szeged ellen a KTE HUFBAU

A KTE HUFBAU a bajnokság 15. fordulójában a Szegedi VSE-t fogadta az NBIII. közép csoportjában. A papírforma hazai sikert ígért, de a szervezetten és lelkesen küzdő vendégek majdnem három ponttal távoztak, bár a hajrában akár a fordítás is összejöhetett volna.

Gombos Zsoltnak ezúttal is rengeteg hiányzója volt: Vágó, Kerekes, Tóth és Constantinescu sem lépett pályára különböző okok miatt. Ezzel együtt már az első perctől nagy nyomás alatt volt a szegedi kapu, az első negyedórában a vendégek nem nagyon tudtak kijönni saját térfelükről. Ezzel együtt ez a nyomás meddő volt, a tizenhatos előtt egy szervezett falat húzott fel a térfelére visszazáró SZVSE, amin nem találtak rést a kecskeméti támadók. Az első komoly lehetőségre 26. percet kellett várni, ekkor Károly lőhetett egy visszagurított labda után, de ez is kijött. Ezen kívül helyzetet igazán nem jegyezhettünk fel, a vendégek kontrái gyorsan elhaltak, ugyanakkor hiányzott a kellő frissesség és kreativitás a támadózónában ahhoz, hogy kecskeméti gólt lássunk.

Szünetben Kis Balázst is le kellett cserélni, akinek egy becsúszásnál megsérült a térde. Az 50. percben Lukács érdekes lövése pattant vissza a lécről, majd Szalai József ismételhetett, de öt méterről nem talált kaput fejjel. Próbálkozott a KTE, de távoli lövéseken kívül túl sok minden nem történt, majd az álmatag mérkőzés 61. percben Busa törte meg a csendet, a Szeged ekkor el tudott menni egy kontrával, támadójuk aztán ziccerben a léc alá lőtt (0-1). Az utolsó félóra is brusztolós volt, Gombos Zsolt a hosszú sérülés után visszatérő Puskás Zoltánt is bedobta már ekkor. Az utolsó tíz percet Jakab ígéretes tekerése vezette fel, de ez fölé szállt, a 89. percben aztán Panteliszt vágták fel a tizenhatoson belül, amiért jogos büntetőt adott a játékvezető. Károly állt oda szokás szerint, higgadt lábbal be is lőtte (1-1). Az egyenlítés után akár még így is fordíthatott volna a KTE, de Puskás Zoltán fejesénél nagyot nyújtózott Leindler a 91. percben, így maradt a döntetlen, ami a játék képe alapján igazságos.

KTE HUFBAU – Szegedi VSE 1-1 (0-0)

NBIII. közép csoport, 15. forduló

KTE: Lékai – Gál, Asztalos, Kis (Szalai G. 46.) – Puskás G., Károly, Ludasi (Puskás Z. 73.), Jakab, Grünvald – Lukács (Pantelisz 52.), Szalai J.

SZVSE: Leindler – Kormányos, Pócs D., Csamangó, Pócs T., Hatvani J. (Kelemen V. 46.), Busa (Tóth 87.), Dóra, Papp (Ondrejó 46.), Zana, Zsoldos.

Gól: Károly (90. – büntető) ill. Busa (62.)

Sárga lap: Puskás G., Asztalos, Pantelisz ill. Csamangó, Kelemen V.

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): – Rendkívül csalódott vagyok. Elsősorban a szurkolókat sajnálom, mert a padon is elég nehéz volt ezt elviselni, nemhogy nekik. Szeretnék elnézést kérni a magam és a csapat nevében! Keresem az okokat, mert fel lettek készítve a srácok arra, hogy itt el kell felejteni a tabellát, hogy ki milyen pozícióban van, itt minden meccsen, minden pontrét meg kell küzdeni. Sem teljesítményben, sem taktikai dolgokban nem láttam azt, ami a győzelemhez kellett volna. A végén futottunk az eredmény után, egyenlítettünk, volt utána egy ziccerünk is, de ezen a meccsen nem érdemeltünk győzelmet. Mentálisan voltunk főleg gyengék ezen a napon, illetve nagyon hiányzott egy igazi vezéregyéniség a pályán. Tragédia most sincs, viszont ezek a pontvesztések nem férnek bele. Ezt a meccset gólokkal kellett volna nyerni hazai pályán.

Kelemen Balász (Szegedi VSE): – Lehetnék szomorú, de hatalmasat küzdöttek a srácok, betartottak mindent, nagyon jól működtek azok a dolgok, amik eddig akadoztak. A legnagyobb problémánk eddig a koncentrációból adódott, ezen dolgozunk, hogy ez még jobb legyen. A pohár viszont nem üres a mai napon, hanem félig tele van.

(Nyitray András | kecskemetite.hu)

Kapcsolódó cikkek

Pontokat hullajtott el a Szeged ellen a KTE HUFBAU

Legfrissebb cikkeink

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.