A KTE HUFBAU NBI-es csapattal találkozott a MOL Magyar Kupában, ellenfelük a Kisvárda Master Good volt a Széktói Stadionban. Gombos Zsolt csapata emelt fővel tudott búcsúzni a sorozattól, a hiányzók miatt több fiatal is debütált.

Gombos Zsoltnak már a Szeged elleni bajnokin is rengeteg hiányzója volt, és visszatérőkkel nem is nagyon számolhatott a Kisvárda ellen, így a kispadon kivétel nélkül U19-es fiatalok ültek, illetve Hatvani Dániel és Szalai József személyében a kezdőbe is bekerültek ketten. A meccs rögtön egy kisvárdai helyzettel indult a kezdés után, még érződött a megilletődöttség az osztálykülönbségből fakadóan, de Tsoukalas fölé lőtt 12 méterről. Mezőnyben helyenként ki tudott jönni a szorításból a KTE, de a 11. percben Mészárosnak bravúrt kellett bemutatnia Horváth közeli lövésénél. Alapvetően vendég labdabirtoklási és mezőnyfölény jellemezte a találkozót, a 16. percben akár ismét gólt szerezhetett volna a Kisvárda, de Tsoukalas Mészáros mellett elpöccintett labdáját kivágták a vonalról. Két perccel később Horváth fejese szállt fölé, majd a 20. percben már kecskeméti lehetőséget tapsolhatott meg a kilátogató nézősereg, ekkor Jakab lőtt ballal kapu fölé 20-ról. A Kisvárda fölénye a 33. percben már góllá érett, egy balról érkező beadást Horváth bólintott a kapuba, ezzel tulajdonképpen le is zárult az első félidő érdemi része (0-1).

Fordulás után nem változott a játék képe, a KTE védekezése szervezett volt, de a támadásokra kevés muníció maradt így, a legközelebb az 59. percben jártak a gólhoz, amikor Szalai Gábor talált be kis híján egy szöglet után, de Minca védeni tudott. Ebben a játékrészben már a fiataloknak is megadta az esélyt Gombos Zsolt, gondolva a Taksony elleni bajnokira is: Perlaki, Kuchta, Csúri és Györgye is debütált a felnőttek közt, de Faragó is beállhatott, így a végén már 6 ifista volt a pályán. A Kisvárdának ebből fakadóan azért adódott sansza arra, hogy lezárja a mérkőzést, de a befejezések rendre hibáztak. Gál is extázisban játszott ezen a napon, gyakorlatilag nem tudtak átjutni rajta, minden labdára odaért, a földön és a levegőben is határozott volt. Az eredmény így már nem változott, köszönhetően a magabiztosan védő Mészárosnak is, így KTE számára véget értek a kupaküzdelmek.

KTE HUFBAU – Kisvárda Master Good 0-1 (0-0)

Magyar Kupa, 7. forduló

KTE: Mészáros – Puskás G., Gál, Szalai G., Grünvald – Ludasi, Hatvani – Tóth, Károly, Jakab – Szalai J.

Kisvárda: Minca – Zlicic, Tsoukalas, Horváth, Kovácsréti, Datkovic, Hej, Rubus, Kukoc, Driton, Karasiuk.

Gól: Horváth (33.)

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): – Nehéz helyzetben vártuk a mérkőzést a hiányzóink miatt, egyértelmű volt, hogy ennek tükrében a Taksony elleni bajnokit kell jobban előtérbe helyeznünk. A Kisvárda egy remek csapat, igyekeztünk felkészülni rájuk, persze két osztálynyi különbség az sok. Annyit kértem a srácoktól, így a fiataloktól is, hogy futballozzanak bátran, próbáljunk meg teher nélkül játszani, ezt meg is tették. Az első 15-20 percben kicsit meg voltunk illetődve, de utána kezdtünk felvenni a ritmust, amennyire egy NBI-es csapat ellen az lehetséges. Kaptunk egy gólt, de helyenként azért mi is eljutottunk a Kisvárda kapujáig. A második félidőben előre megbeszélt cserékkel, fiatalokkal frissítettünk. Velük, illetve a védekezéssel is elégedett voltam, mert ezt jól megszerveztük, ezt mutatja az eredmény is. Sok sikert kívánok a Kisvárdának, szimpatikus csapat, szimpatikus stábbal! Emellett le a kalappal a csapatom előtt is!

Supka Attila (Kisvárda FC): – Úgy gondolom, hogy nem forgott veszélyben a továbbjutásunk, már az első félidőben is voltak olyan lehetőségeink a gól mellett, melyekkel eldönthettük volna a továbbjutás sorsát. Ahogy ekkor, úgy a második félidőben sem sikerültek a befejezések, hiába csináltuk meg a helyzeteket. A védekezésünk jól működött, nem nagyon tudott minket megbontani a Kecskemét, hiányérzetem csak a támadások befejezése miatt lehet bennem.

A KTE HUFBAU legközelebb vasárnap 13:30-kor a Taksony ellen lép pályára a bajnokságban, a mérkőzést Dunaharasztiban rendezik.

(Nyitray András | kecskemetite.hu | fotó: Tóth Csaba | kesport.hu)

 

 

Vélemény, hozzászólás?