Pénteken a női kézilabda NB I/B Keleti-csoportjának 7. fordulójában Szegedre látogat a KNKSE. A két csapat között csak két pont van a tabellán, így kiélezett találkozóra van kilátás, melyet a Kesport TV élőben fog közvetíteni!

Pénteken rangadóval folytatódik a bajnokság a kecskeméti női kézilabdázók számára. A KNKSE ahhoz a Szegedhez látogat majd, melyet egyszer a felkészülés során már legyőzött. Akkor szintén az Etelka soron található sportcsarnokban mérkőztek meg a felek, és 28-23-ra a Kecskemét győzött. Azóta a bajnokságban is begyűjtött már öt meccs alatt három sikert Varga József csapata, miután a Tempo gárdáját, a Dunakeszit és a Gödöt is megverte, ám az előző összecsapásán sima vereséget szenvedett a Kispest otthonában (28-22).

Azóta a meccs óta már eltelt két hét, hiszen az elmúlt fordulóban nem tudtak pályára lépni a hírös városiak, mert a soron következő ellenfelüknél, a Hajdúnánásnál többen pozitív koronavírustesztet produkáltak. A Kispest elleni meccs előtt ráadásul szünetelt a bajnokság, így beállt a KNKSE programja arra, hogy kéthetente van bajnokija. Kérdés, hogy erre mennyire lehet felkészülni, bár az talán mindent elárul, hogy legutóbb Varga József vezetőedző erről így nyilatkozott portálunknak: „ilyenkor minden edzéselméleti tankönyvet lehet a kukába dobni.”

Ami a következő ellenfelet illeti, a Szeged eddig öt meccs alatt kétszer győzött és három vereséget szenvedett el. A Tempo ellen egy góllal, míg a Pénzügyőr ellen kettővel nyertek a csongrádiak (egyértelműen az utóbbi számít nagyobb meglepetésnek), illetve kikaptak az Egertől, az FTC U20-tól és a Vasastól. Fiatal, de emiatt veszélyes csapatról van szó, amelyet – főleg saját pályáján – nem egyszerű megfogni, de ha ez pénteken sikerül a kecskemétieknek, akkor megszerezhetik negyedik győzelmüket az idei szezonban, ami nagy fegyvertény lenne, tekintve, hogy a teljes előző idényben összesen négy sikert könyvelhettek el 16 meccs alatt.

A kesport.hu stábjának tippje: 3 góllal győz a KNKSE.

Pálinkás Viktória csapatkapitány (GBB ZRT Kecskeméti NKSE):Nagyon sokat készültünk a Szeged elleni mérkőzésre. Nyilván volt is rá időnk hiszen utoljára október 16-án játszottunk a Kispest otthonában. Valóban eléggé furcsa érzés, hogy kéthetente vannak az összecsapásaink, de úgy érzem, ez semmiben sem akadályoz meg minket, ugyanúgy dolgozunk minden nap. A csapattól azt várom, hogy kijavítsuk a Kispest elleni rossz játékot, mert ott sajnos nem minden úgy alakult, ahogy elterveztük. Szegeden mindent meg fogunk tenni azért, hogy győztesen hagyjuk el a pályát!

PC Trade SZNKE Szeged – GBB ZRT Kecskeméti NKSE
Női kézilabda NB I/B Keleti-csoport, 7. forduló
2020 10. 30. péntek, 17:30
Szeged, Városi stadion, Etelka sor 1-3.
Vezeti: Bátori, Szécsi-Lantos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük