Szombaton a Körmend ellen lép pályára hazai környezetben a kecskeméti férfi kosárlabdacsapat a bajnokság 9. fordulójában. A két csapat története során még sosem született vendég siker. A találkozó 18 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban.

Sajnos az idei szezon nem úgy alakul a sport világában, ahogyan azt a sportszervezetek, klubok és játékosok eltervezték, azonban nincs megállás, és a márciusi időszakkal ellentétben eddig mindenhol kitartanak. Csak úgy, mint a kosárlabdában is, és bár rengeteg meccs elmaradt már, a cél, hogy amikor csak lehet, pályára lépjenek a csapatok. Remények szerint így teszi ezt majd szombaton a Kecskemét és a Körmend csapata, amikor a Messzi István Sportcsarnokban fognak összecsapni. A KTE szerdán a Falco gárdáját fogadta volna, de a szombathelyiek koronavírusos megbetegedések miatt nem tudták vállalni az utazást, míg a körmendieknek a ZTE elleni meccsük maradt el.

A Kecskemét az idei évadban eddig négy találkozón van túl, ebből az elsőt, a Kaposvár ellenit odahaza megnyerte, ám azóta hármat, a Paks és a DEAC elleni meccsét és a Kaposvár elleni visszavágóját elveszítette. Az Egis Körmend kevésbé van jó helyzetben, ami a lejátszott mérkőzések számát illeti, mert eddig csak egy meccset tudott abszolválni, ám akkor magabiztosan, 93-72-re legyőzte a Kaposvárt.

A bajnokság kezdeti fázisában, ismerve az élethelyzetünket, talán a legfontosabb az, hogy egyik csapat telefonja se csörrenjen meg a meccs előtt, és erre az összecsapásra valóban sor kerüljön szombaton, de emellett természetesen mindkét csapat, ha már ott lesz, meg is nyerné a találkozót. A lila-fehéreknek ez azért lenne fontos, hogy megszakítsák hárommeccses veretlenségi sorozatukat, míg a Körmend minden bizonnyal a bajnoki címről álmodik, így minden alkalommal csakis győzelmi reményekkel léphet pályára.

Ami a két csapat múltját illeti, egészen egyszerű a helyzet, hiszen a KTE Kosárlabda Klub 2012-es megalakulása óta 21 meccset játszottak egymás ellen a felek, és kivétel nélkül mindig a hazai pályán játszó csapat győzött. Ezt szombaton a hírös városiak tartanák, míg a vasiak megszakítanák és történelmi sikert aratnának a Messzi István Sportcsarnokban. Egyébként ez lesz a két együttes 11. meccse, amit Kecskeméten rendeznek.

A kesport.hu stábjának tippje: 4 ponttal győz a KTE

Váradi Kornél vezetőedző (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét): – Az elsődleges az volt, hogy a Kaposvár elleni mérkőzésünket kielemeztük, megnéztük a hibáinkat, és tudjuk, hogy min kell változtatnunk. Emellett a körmendiek játékából is felkészültünk, már amennyire lehetett, hiszen eddig csak egyszer léptek pályára az idei szezonban. Tisztában vagyunk ellenfelünk keretének erősségével, játékosainak képességével. Tudjuk, hogy minőségi légiósok, kiváló magyarok és remek fiatalok alkotják a Körmendet, illetve sok a válogatott játékosuk. Egész héten arra fókuszáltunk, miután megtudtuk, hogy a szerdai, Falco elleni meccsünk elmarad, hogy szombaton a lehető legjobb teljesítményükkel rukkoljunk elő, amire negyven percen keresztül szükségünk is lesz ahhoz, hogy le tudjuk győzni a Körmendet. Mindenféleképpen a győzelem a célunk!   

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend

Férfi kosárlabda, Tippmix NB I.  A-csoport, 9. forduló
2020. október 31. szombat, 18:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők és MKOSZ Ellenőr: Földházi Tamás Péter, Pozsonyi László, Sörlei Attila (Bodrogváry Iván József)

(fotó: ktekosar.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük