Pénteken Szegedre látogatott a női kézilabda NB I/B Keleti-csoportjának 7. fordulójában a GBB ZRT KNKSE. A kecskemétiek az első félidőt 4 góllal megnyerték, ám a második játékrészben összesen csak 6 gólt tudtak szerezni a Szeged 14 találatával szemben, így kikaptak (28-24).

A két csapat az idei felkészülés során már találkozott egymással, akkor ugyancsak Szegeden, az Etelka soron található sportcsarnokban mérkőztek meg a felek és 28-23-ra a Kecskemét győzött.

A találkozóra való felkészülés mindkét oldalon eseménydúsan zajlott. A szegedieknél a héten edzőváltás történt, Zubai Gábort közös megegyezéssel menesztették pozíciójáról, helyére ideiglenesen a stratégiai igazgató, Vadkerti Attila ült le a kispadra, míg a kecskemétieknél az okozott fejtörést, hogy sem Lengyel Leonetta, sem Megyesi Milla nem tudott Varga József rendelkezésére állni, tehát beálló nélkül kellett megoldania a pénteki feladatot a Kecskemétnek.

A meccs szegedi ziccerrel kezdődött, amit Nagy Éva védeni tudott, majd Bab góljával megszerezte a vezetést a KNKSE. Nagyon lendületesen indítottak a vendégek, Kisjuhász gyorsindításos találatával három perc alatt már három gólnál jártak, 1-3. A 6. percben jó védekezés és újabb Nagy Éva-védés után jöhetett a szokásos nagyindítás Borbélynak, aki ziccerben nem is hibázott, de a hazaiak Csoknyai és Szabó Fanni találataival tartották magukat, 3-5. Borbély góljával a 9. percben 3-6 volt az állás, de ezt követően Kozma vezérletével magához tért a Szeged és kiegyenlített, 7-7. Emberhátrányban a félidő felénél Jámbor-Herceg szerzett gólt a hírös városiaknál, de egy perccel később Nagy Renáta találatával először a meccsen már a Szeged állt jobban, 9-8. Varga József időkérése után Jámbor-Herceg és Nyakó talált a kapuba, s ismét a KNKSE vezetett. Belépve a játékrész utolsó tíz percébe, Borbély volt eredményes zsinórban háromszor, illetve Bab is túljárt az ellenfél kapusának eszén, így 11-15-nél már a csongrádiak kértek időt. A félidő utolsó perceiben volt, amikor már öttel ment a Kecskemét, Nagy Éva a végén még hetest is fogott, de a szünetre 14-18-cal vonultak a felek.

A második felvonásban gyökeresen megváltozott a játék képe. Az elején Szabó Fanni csent el egy labdát a kecskemétiektől, ziccerébe Nagy Éva még bele tudott kapni, de gól lett a vége, csak úgy, mint Kozma és Miklós próbálkozásainál. Sőt, Miklós sikeres hetesével már egyenlő volt az állás, ekkor Varga József mester időt kért, de Nagy Renáta góljával ismét a Szeged vezetett. Gólhátrányban megint Jámbor-Herceg talált be a KNKSE oldalán, megszakítva ezzel a hazaiak 5-0-s rohanását. Ezután majdnem négy percig nem született gól a találkozón, de a következő – lélektanilag nagyon fontos – találatot Nagy Renáta révén a rózsaszínmezesek szerezték, illetve Frányó is eredményes volt, 21-19. A félidőben a második gólját a 19. percben érte el Nyakó által a KNKSE, de ekkora már négy gól volt a hátránya, 24-20. Bő öt perccel a meccs vége előtt Nyakó hetedik találatával háromra zárkózott a Kecskemét, de esélye már nem volt a fordításra, a vége 28-24 lett. A második játékrészben csak 6 gólt tudott dobni a KNKSE, és a Szeged ezzel győzelmével pontszámban beérte a kecskemétieket.

A KNKSE következő mérkőzésére november 13-án kerül sor, amikor az eddig öt meccsből ötöt megnyerő Eszterházy SC látogat majd a Messzi István Sportcsarnokba.

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE):Az eredmény is mutatja, remek első és katasztrofális második félidőt produkáltunk. A helyzeteinket kihagytuk, de a fő probléma az volt, hogy nemhogy nem tudtunk átlövésből gólt szerezni, egyszerűen át sem tudtunk lőni. A védekezésünk is teljesen szétcsúszott a második játékrészben. Ugyanazokból a szituációkból kaptuk a gólokat, amiket megbeszéltünk és gyakoroltunk a meccs előtt, ezek szerint nem eleget és nem jól.

PC Trade SZNKE Szeged – GBB ZRT Kecskeméti NKSE 28 – 24 (14 – 18)
Női kézilabda NB I/B Keleti-csoport, 7. forduló
2020 10. 30. péntek, 17:30
Szeged, Városi stadion, Etelka sor 1-3.
Vezette: Bátori, Szécsi-Lantos

A KNKSE gólszerzői: Nyakó 7, Borbély 6, Jámbor-Herceg 5, Bab 4, Pécsi 1, Kisjuhász 1.

Kiállítások: 4 perc, illetve 10 perc
Hétméteresek: 6/5, illetve 0/0

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük