Kecskemét adott otthont a 2020. évi Junior Országos Bajnokságnak a Bóbis Gyula Sportcsarnokban.

A Kecskeméti TE versenyzői sikeresen szerepeltek a két napos viadalon. A női mezőny 59 kg-os súlycsoportjában három kecskeméti lépett dobogóra. Árva Cintia 154 kg-os teljesítménnyel megvédte bajnoki címét, Klajó Kinga egyéni csúccsal, 106 kg-os eredménnyel negyedik helyezést ért el, a serdülő Vincze Bianka az értékes hatodik helyen fejezte be a versenyt.

A hölgyeknél Székely Alexandra és Sándor Panka sem adta alább az ezüstéremnél, a 81 kg-os súlycsoportban Alexandra 126 kg-os teljesítménnyel állhatott fel a dobogó második fokára, míg Panka a +87 kg-os mezőnyben lett második 119 kg-os eredménnyel. A férfiaknál Nagy Dániel is címvédésre készült Árva Cintiához hasonlóan, 96 kg-os kategóriában 261 kg-os eredménnyel sikerült újra bajnoki aranyat nyernie. Kocsis Bálint ugyanebben a kategóriában egyéni legjobbját túlszárnyalva 212 kg-os eredménnyel lett negyedik helyezett. Balog Ádám 81 kg-os súlycsoportban – öt sikeres gyakorlatot bemutatva – lett negyedik helyezett.

A bajnokság végén értékelték az összes versenyzőt, és Árva Cintia lett a női mezőny abszolút versenyének harmadik legjobb versenyzője.

Maximálisan elégedett vagyok az eredményekkel, hiszen a COVID vírushelyzet miatt az is kétséges volt, hogy megrendezésre kerül a bajnokság – mondta Bálint Csaba vezetőedző. Ez megnehezítette a versenyzők felkészülését, valamint a verseny megrendezését is. Az is kihívást jelentett, hogy a Messzi István Sportcsarnok helyett a Bóbis Gyula Edzőcsarnokban kellett kialakítanunk a bajnoksághoz méltó környezetet. Szeretnénk köszönetet mondani a Hírös Sport Nonprofit Kft-nek, hogy lehetőséget biztosítottak, a helyszínt biztosították a versenyrendezéshez. A visszajelzések és az eredmények alapján elmondható, hogy a Kecskeméti TE csapata mindkét területen maximálisan helytállt.  

Vélemény, hozzászólás?