Nem ígérkezett könnyű meccs a Röpke SE számára, ugyanis szombat este a listavezető Szolnok gárdája látogatott Kecskemétre a női röplabda másodosztály Keleti-csoportjának 6. fordulójában. Annak ellenére, hogy a Tisza-partiak még veretlenek voltak idén, a kecskemétiek rendkívül simán lerendezték a mérkőzést és könnyedén, 3:0-ra nyertek.

A Szolnok eddig az idei bajnokságban szinte még szettet sem veszített, öt meccséből hármat is 3:0-ra nyert meg, két alkalommal nyert „csak” 3:1 arányban, ám Kecskeméten, a Röpke ellen egészen más volt a helyzet. A szolnokiak csak nyolc játékossal tudtak kiállni, és ez rányomta a bélyegét a teljesítményükre. Az első szettben csupán 10 pontig jutottak a vendégek, míg a hírös városiak nagyon magabiztos játékkal rukkoltak elő. 19 perc alatt be is húzta az első játszmát a Röpke. (1:0)

A második játszma teljesen hasonlóan alakult, mint az első. A szolnokiak nem tudtak feljavulni, míg a Röpke remek nyitásai megalapozták a győzelmüket. Kása Róbert csapata esélyt sem adott az ellenfelének, ezt a szettet is 25:10-re nyerte meg a hazai csapat és ehhez ismét csak 19 perc kellett. (2:0)

A harmadik játszmában már a győzelem bebiztosításáért lépett pályára a Kecskemét, ennek fényében ugyanolyan elánnal és küzdeni akarással játszottak, mint azelőtt. A Szolnok ebben a felvonásban valamelyest már jobban röplabdázott, de sansza már így sem volt arra, hogy legyen még keresnivalója a meccsen. A Röpke 25:15-re nyerte a játszmát és ezzel 3:0-ra a mérkőzést. Ezzel a sikerével a kecskemétiek pozitív irányba billentették mérlegüket, hiszen 5 meccs után 3 győzelemmel állnak.

A HÉP-Röpke SE következő mérkőzésére november 8-án kerül sor, amikor a nyeretlen SBTC otthonába látogat.

Kása Róbert vezetőedző (HÉP-Röpke SE): – Még nem játszottunk a Szolnokkal, de tudtuk, hogy erős csapatról van szó, amely ezelőtt öt meccsből ötöt megnyert. Szoros összecsapásra számítottunk, hála Istennek nem így lett. A lányok nagyon elkapták a fonalat. Az idei szezonban eddig most játszottunk a legjobban. Nem csupán a győzelem miatt, hanem azért is, mert összeszedettek voltunk és mindenkinek “elsült a keze”. Nyitásokban is, fogadásokban is és mezőnyben is remek teljesítményt nyújtottunk, végig koncentráltan röplabdáztunk. Minden játékosom hozta azt a tudást, ami benne van, meg is mutatták, hogy milyen jó röplabdások, mindezt úgy, hogy hetente átlagban kettőt tudunk edzeni. Ez a meccs megtörtént, gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, de már a következő feladatra kell összpontosítanunk. Ebből a Szolnok elleni sikerből táplálkozhatunk, elsősorban mentálisan, hiszen egy ilyen győzelem nagyon összehozhatja a csapatot.

HÉP-Röpke SE – Szolnoki SPC 3 : 0 (25:10 [19’], 25:10 [19’], 25:15 [21’])

Női röplabda NB II. Kelet ‘B’ csoport, 6. forduló
2020. október 31. szombat, 17:00
Kocsis Pál Szakközépiskola
Vezette: Dr. Árpás, Bátkai-Katona

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: kesport.hu/archív)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük