Vasárnap Dunaharasztiban lép pályára a KTE HUFBAU, ahol ellenfelük ezúttal a Taksony lesz. Schőn László csapata kifejezetten jó formában van, hét közben a kupában is továbbjutottak, így nagyon nehéz 90 perc vár a kecskeméti játékosokra. A mérkőzést a Kesport TV élőben közvetíti!

A Taksonynál nem volt mindig ennyi ok a mosolyra a szezon során, hiszen az élmezőnyt megcélzó együttes első nyolc meccséből csak kettőt tudott megnyerni, így Lakatos Béla helyére Schőn Lászlót nevezték ki vezetőedzőnek. Bár első meccsét vele is elveszítette a Taksony, azóta összesen hat bajnokin maradtak veretlenek, ebből négyet meg is nyertek, emellett a kupában is állnak még. A Taksony adja a góllövő lista éllovasát is, akit Kecskeméten jól ismerhetnek a drukkerek, hiszen a ma már 37 éves Simon Attila korábban a KTE játékosa is volt az NBI-ben. Hiába nem számít már fiatalnak, ez a kapu előtt nem téma, eddig 11 gólt lőtt a bajnokságban. Ahogy az utóbbi hetek, úgy ez a pár nap is nagyon sikeres volt a Taksony számára, hiszen a bajnokságban 2-1-re legyőzték otthon a Körösladányt, majd a kupában 2-0-ra megverték a Kozármislenyt is. A Taksony jelenleg a hetedik a tabellán.

Gombos Zsolt nincs egyszerű helyzetben, hiszen a Szeged és a Kisvárda ellen is rengeteg hiányzója volt, a sérülések nem kerülik el a KTE-t, a Kisvárda elleni kupameccsen rengeteg fiatal lépett pályára ennek is köszönhetően. A Taksony ellen lehetnek visszatérők, de továbbra is lesznek olyanok, akik csak a lelátóról nézhetik a meccset. A Szeged elleni 1-1 csalódás volt, de a Kisvárda ellen becsülettel helyt állt megfiatalított lila-fehér alakulat, az NBI-es rivális 1-0-is sikerrel jutott csak tovább. A KTE továbbra is a második helyen áll a bajnokságban.

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU):Nagyon nehéz mérkőzésre van kilátás, hiszen egy jó erőkből álló, emellett jó szériában lévő csapattal találkozunk. Továbbra is nagyon szűken vagyunk, ismét lesznek fiatalok a keretben és a kezdőben is. Ez nem jelent ugyanakkor semmit, itt a lehetőség nekik is, hogy megmutassák magukat. Az elsődleges az, hogy masszív védekezést nyújtsunk, emellett mindenkitől a tudása legjavára lesz szükség ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Ezek azok a mérkőzések, amiken nagyon fontos, hogy betartsuk azt, amit előzetesen megbeszéltünk, mert akár egy pontrúgás is eldöntheti a pontok sorsát. Véleményem szerint nem lesz sok gól, benne van az is, hogy egy fog dönteni. Minden meccsen a győzelemre törekszünk, a körülmények ellenére erről most sem mondtunk le, hiszen győzelmek kellenek ahhoz, hogy céljaink elérése felé haladjunk.

Schőn László (Taksony SE):  – Jó szériában vagyunk benne hál’ istennek, szeretnénk, ha ez továbbra is kitartana. Tudjuk, hogy egy nagyon jó ellenféllel fogunk találkozni, de ellenük is úgy készülünk, ahogy az utóbbi hetekben bármikor. Csináljuk a napi munkát, szeretnénk folytatni a sorozatunkat. Nagyon jó mérkőzésre számítok, a kupasiker is egy plusz löketet adhat a srácoknak.

Taksony SE – KTE HUFBAU

Labdarúgás, NBIII. közép csoport, 16. forduló
2020.11.01., vasárnap, 13:30
Dunaharaszti, DMTK Sportpálya
Vezeti: Szabó (Tinnyei, Szkrajcsics)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük