A bajnokesélyes Egis Körmend csapatát fogadta szombaton a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a kosárlabda NB I/A 9. fordulójában. A két klub közös történetében még sosem született vendég siker és ez most sem volt másképp, hiszen a 33 pontig jutó Wittmann Krisztián vezérletével 82-69-re győzött a KTE.

A körmendiek játékosa, Mócsán tört be jól és szerzett könnyű kosarat az első támadásból, majd Thames faulttal együtt szerzett közelijével és Williams triplájával növelte előnyét a vendégsereg. A KTE Karahodzic és Derasimovic pontjaival zárkózott, Wittmann hármasával 7-10 állt a táblán. Taylor és Mócsán pontjaival lépett el újra a Körmend, amely túl a negyed felén már 9-18-ra vezetett. Váradi Kornél időkérését követően Thomas és Dramicanin értékesítette büntetőit, ám a túloldalon Durázi és Ferencz kosaraival tízpontosra emelte előnyét a Körmend. A negyed Karahodzic két büntetőjével zárult, 17-25.

Nagyon szép támadás után szerezte meg a második játékrész első pontjait a KTE, Horti maradt ott teljesen üresen a palánk alatt, ziccerét nem is hibázta el, majd a következő támadásnál okosan pöckölte a labdát a gyűrűbe, a vendégek 21-25-nél időt is kértek. Majdnem három perc után volt újra eredményes a Körmend, de Wittmann zsinórban szerzett 7 pontjával egalizált, majd Chester Lewis ziccerével már a Kecskemét állt jobban, 31-29. A lila-fehérek ebben a játékrészben remekül védekeztek, öt labdát is szereztek, és Derasimovic négy pontjával 39-34-re vezetett a KTE, mikor jött az újabb vendég időkérés. A nagyszünetre 39-36-tal vonultak a csapatok.

Williams hárompontosával kezdődött a második félidő, amivel egál volt, de Pesakovic is elsüllyesztett egy trojkát a másik oldalon, illetve Wittmann palánkos középtávolijával visszaállt az ötpontos hazai előny, 44-39. Thames kosaraival gyorsan egyenlített a vasi együttes, majd egy triplával a vezetést is átvette. Nem sokáig volt azonban hátrányban a KTE, Wittmann könnyű kosarával és Derasimovic gyorsindítás után szerzett pontjaival már 55-49 állt az eredményjelzőn. Sőt, a hátralévő két percben Karahodzic vezérletével tízre növelte előnyét a Váradi-csapat, 59-49-cel fordultak a záró periódusra a felek.

Wittmann hármasával kezdődött az utolsó felvonás, majd két perc múlva ismét távolról talált be a klublegenda, aki már 24 pontnál járt ekkor. A Kecskemét uralta a meccset, a negyed felénél Wittmann futtából is bevert egy hármast, majd lehetetlen szögből is eredményes volt. A körmendiek Mócsán és Thames kosaraival tartották magukat, visszajöttek 73-66-ra is, de Váradi időkérése után Derasimovic hárompontosával újra tíz volt közte. Az utolsó percben Wittmann tett pontot a meccs végére, aki a változatosság kedvéért ezúttal palánkos triplát dobott, majd Karahodzic is szerzett egy hárompontost, a vége 82-69 lett.

Ez volt a két csapat 22. mérkőzése 2012 óta és mindig a hazai pályán játszó gárda győzött, Kecskeméten 11. sikerét könyvelhette el a KTE a Körmend ellen. A kecskemétiek egyébként ezzel a sikerükkel három meccsen át tartó nyeretlenségüknek vetettek véget és megszerezték a bajnokságban a második sikerüket, míg a Körmend elszenvedte első vereségét.

Váradi Kornél vezetőedző (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét):Gratulálok a játékosaimnak, akik hatalmas szívvel és maximális energiával játszottak. A második negyedben védekezésben is meg tudtuk oldani azt, amire egész héten készültünk, abban a periódusban 11 ponton tudtuk tartani a Körmendet. Úgy gondolom, ez fordulópont volt, ekkor mindenki elhitte tőlünk, hogy ma igenis komoly győzelmi esélyeink vannak. Támadásban is jó ritmusunk volt, az egy másik kérdés, hogy sok dobásunk kimaradt, de a második félidőben már ezek is bementek. A szünet után már végig kézben tudtuk tartani a mérkőzést, és az, hogy egy ilyen erős támadópotenciállal rendelkező Körmendet 69 ponton tudtunk tartani, az mindenféleképpen annak az eredménye, hogy kellő agresszivitással és energiával kosárlabdáztunk a megfelelő figyelem mellett. 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend 82 – 69 (17 – 25, 22 – 11, 20 – 13, 23 – 20)

Férfi kosárlabda, Tippmix NB I.  A-csoport, 9. forduló
2020. október 31. szombat, 18:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők és MKOSZ Ellenőr: Földházi Tamás Péter, Pozsonyi László, Sörlei Attila (Bodrogváry Iván József)

KTE: Wittmann 33/18, Derasimovic 14/3, Thomas 4, Kucsera -, Karahodzic 11/3. Csere: Pesakovic 9/3, Dramicanin 5, Lewis 2, Horti 4. Edző: Váradi Kornél

Körmend: Williams 17/9, Thames 17/6, Taylor 9, Mócsán 13, Takács K. -. Csere: Mosley 4, Ferencz 3, Tóth N. -, Durázi 4, Németh Á. 2. Edző: Ziga Mravljak

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük