Három nappal a szegedi veresége után már újabb fontos feladat vár a GBB ZRT Kecskeméti NKSE csapatára. A hírös városi női kézilabdázók a Hajdúnánás otthonában lépnek pályára hétfőn a Magyar Kupa második fordulójában. 

Október 25-én a bajnokságban, míg utána a Magyar Kupában is a Hajdúnánással csapott volna össze a Kecskemét, ám mindkét találkozót elhalasztották, ugyanis a hajdúságiaknál többen is pozitív koronavírustesztet produkáltak. A kupameccs pótlására hamar sort kerítenek a csapatok, hiszen már november 2-án, hétfőn megküzdenek egymással a felek a továbbjutásért.

Ami a Hajdúnánás idei szezonját illeti, a bajnokságban a 7. fordulóhoz érve eddig csak egyetlen egy mérkőzést tudott lejátszani, ráadásul azt is elveszítette. Még a bajnokság első fordulójában, bő másfél hónappal ezelőtt, szeptember 12-én játszottak utoljára tétmeccset Karacs Jázminék, akkor 27-23-ra kikaptak az Eszterházytól. A kupában egyébként szeptember 9-én a Hajdúböszörmény otthonában győzött 32-21-re a Hajdúnánás, azzal jutott be a második fordulóba.

A KNKSE még az első tétmeccsén, szeptember 4-én harcolta ki a kupában a továbbjutást, amikor Mezőtúron aratott magabiztos, 35-16-os sikert. Annak a meccsnek azonban volt fájó pontja is, hiszen akkor rásérült előtte összeszedett sérülésére Pap Mercédesz, akit azóta sem láthattunk pályára lépni a Kecskemét színeiben. Emiatt is, illetve a beálló poszton bevethető játékosok – Lengyel Leonetta és Megyesi Milla – hiányában kijelenthető, hogy igencsak meg van fogyatkozva a KNKSE, de legalább – és ez fontosabb – egészséges a csapat. Varga József gárdája egyébként mindenképpen győzelmi szándékkal utazik majd hétfőn Hajdúnánásra, mert bizonyára kijavítaná a pénteki, Szeged elleni elveszített meccset, ahol a hírös városiak a második félidőben csak 6 gólt tudtak doni.

A kesport.hu stábjának tippje: 4 góllal győz a KNKSE

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE):A pénteki meccshez képest nagyon kevés az idő a hétfői kupameccsig, illetve a Hajdúnánás szinte még mérkőzést sem játszott idén, nem láttuk az ellenfelünket, így nagyon nehéz felkészülni erre a találkozóra. Úgy gondolom, hogy mindkét együttes fő célja az lesz, hogy sérülésmentesen megússza ezt a mérkőzést. A feladatunk az lesz, hogy kijavítsuk azt a butaságot, amit Szegeden elkövettünk, ahol nyert helyzetből buktuk el a két pontot. Győzni és továbbjutni utazunk a Hajdúnánás csapatához!

Hajdúnánás SK – GBB ZRT Kecskeméti NKSE
női kézilabda, TIPPMIX Magyar Kupa, II. forduló
2020 november 02. hétfő, 18.00
Hajdúnánás, Hódos Imre Városi Sport és Rendezvénycsarnok
Vezeti: Dulai Ádám, Pisák Bence Károly

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük