Három nappal a szegedi veresége után már újabb fontos feladat várt a GBB ZRT Kecskeméti NKSE csapatára. A hírös városi női kézilabdázók a Hajdúnánás otthonában léptek pályára hétfőn a Magyar Kupa második fordulójában. A kiélezett, feszült mérkőzés 23-22-es hazai sikert hozott, így a KNKSE kiesett a kupából.

A Hajdúnánás ezt megelőzően szeptember 12-én játszott utoljára tétmeccset, amikor a bajnokság első fordulójában az Eszterházytól kapott ki 27-23-ra, míg a Kecskemét szerencsésebb helyzetben van, hiszen eddig szinte minden mérkőzését le tudta játszani az idei szezonban, bár a legutóbbin, pénteken a Szeged otthonában fájó vereséget szenvedett el.

Azt a vereséget szerette volna kijavítani Varga József csapata hétfőn, a Magyar Kupa második fordulójában, ám az első félidőben nem nyújtott kimagasló teljesítményt a kecskeméti gépezet. Szegeden a második játékrészben 6 gólt szereztek a hírös városiak, míg Hajdúnánáson fél óra alatt 8-ig jutottak, de így sem kellett nagy hátrányban bevonulniuk a szünetre, hiszen a hajdúságiak is csak 11-ig jutottak. A kevés gólt az eredményezte, hogy mindkét oldalon kitűnően védtek a kapusok, illetve a KNKSE dolgát az sem könnyítette meg, hogy ezúttal is beálló nélkül kellett kézilabdázniuk, hiszen Lengyel Leonetta és Megyesi Milla sem állt Varga József rendelkezésére.

A második játékrész tehát 11-8-ról folytatódott, és bár a meccs képe olyan szempontból nem változott, hogy továbbra is kevés gól született, de a KNKSE utolérte ellenfelét. Az összecsapás nagyon kiélezett küzdelmet hozott, és ebből az utolsó pillanatokban a hazaiak jöttek ki jobban. Az utolsó támadására úgy fordult a Kecskemét, hogy egygólos hátrányban volt, és végül egy időntúli szabaddobással még meglehetett volna a továbbjutás is – hiszen a kupában döntetlen esetén a vendég együttes jut tovább – ám Nyakó Rozália lövése a kapufáról nem befelé, hanem kifelé pattant, így maradt a 23-22 a Hajdúnánásnak, amely győzelmével továbblépett a harmadik körbe, míg a Kecskemét kiesett a Magyar Kupából.

A GBB ZRT Kecskeméti NKSE legközelebb november 13-án lép pályára, amikor a bajnokságban a listavezető, eddig öt meccsből ötöt megnyerő Eszterházy érkezik Kecskemétre.

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE):Közel álltunk a továbbjutáshoz, de sokkal kevesebb hibával kellett volna kézilabdáznunk. Sok volt a technikai hibánk, nem volt kellő dinamika a támadójátékunkban. A kapusok mindkét oldalon jól teljesítettek, illetve mindkét csapat elég sok hibával, türelmetlenül játszott, ennek köszönhető, hogy kevés gól született az összecsapáson.

Hajdúnánás SK – GBB ZRT Kecskeméti NKSE 23 – 22 (11 – 8)

női kézilabda, TIPPMIX Magyar Kupa, II. forduló
2020 november 02. hétfő, 18.00
Hajdúnánás, Hódos Imre Városi Sport és Rendezvénycsarnok
Vezette: Dulai Ádám, Pisák Bence Károly

A kecskeméti gólszerzők: Jámbor-Herceg 6, Pécsi 5, Kisjuhász 4, Nyakó 4, Borbély 3.
Kiállítások: 8 perc, illetve 4 perc
Hétméteresek: 3/3, illetve 3/2

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: kesport.hu/archív)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük