A GBB ZRT Kecskeméti NKSE számára szusszanásnyi szünet van éppen a bajnokságban, ami nem is jön rosszul a női kéziseknek, hiszen az utóbbi hetekben érezhetően hullámvölgybe került a csapat. Veress Zsuzsanna klubelnök, illetve Varga József vezetőedző is egyetért abban, hogy a következő három bajnoki legalább négy pontot kellene begyűjtenie a lányoknak.

Az NBI/B keleti csoportjában nehéz lenne messzemenő következtetéseket levonni a tabella alapján, hiszen van olyan csapat, mely még csak két mérkőzésen van túl. A szerencsésebbek közé tartozik a KNKSE, hiszen eddig csupán egyetlen bajnokit kellett elhalasztaniuk, mérlegük három-három győzelem és vereség.

Ahogy belekezdtünk, az nagyon előremutató volt.” – kezdett bele az értékelésbe Veress Zsuzsanna. „A céljaink ezzel együtt nem változtak: a biztos bennmaradást tűztük ki, amihez az első hét hely valamelyikén kell végeznünk. Ezek továbbra sem ördögtől való célok, ez a csapat abszolút képes erre, szerencsére a lányok és a szakmai stáb is így gondolja ezt. Most jött egy hullámvölgy, természetesen minket is megzavarnak a sérülések, betegségek, hiányzik a megfelelő létszám a munkához az edzéseken. Ezzel együtt továbbra is a kitűzött célnak megfelelően szeretnénk befejezni a bajnokságot, ha tudjuk…

Eredményességben és a támadójáték stabilitásában mindenképpen jól kezdtük a szezont, de most valami megszakadt.” – kezdett bele a szakmai oldalba Varga József. „Két olyan mérkőzést buktunk el most, ami nyerhető volt, a szegedire Lengyel Leonetta hiányában sincs mentségünk. Rengeteg helyzetet hagytunk ki, a koncentráció valószínűleg ott fogy el. Szegeden ráadásul nehezen is kerültünk helyzetbe, ami nem volt ránk eddig jellemző. A fal elleni támadójátékunk gyakorlatilag katasztrófa volt. Mindenkinek megvan ebben a felelőssége persze, az enyém is!”

Egyik csapatsportágban sem pusztán a szakmai oldal döntheti el a bajnoki helyezéseket, a koronavírus okozta bizonytalanság az NBI/B keleti csoportját is alaposan felforgatta. Bár a KNKSE-t ez eddig felnőtt szinten elkerülte, a bajnokság teljesen ritmustalanná vált, ami mindenkinek hátrány.

Természetesen teszteljük a lányokat, minden előírásnak megfelelünk. Jelen pillanatban még szerencsés helyzetben vagyunk, mert a felnőtt csapatnál nem ütötte fel a fejét a vírus. A lányok nagyon következetesen tartják be a vonatkozó előírásokat, de ez igaz az edzői stábra is. Inkább az utánpótlást érinti ez komolyabban, ami a felnőtt csapatra azért van hatással, mert öt utánpótlás korú játékos jött fel a kerethez nyáron. Ott már többször is karanténba került a csapat, ami azt jelenti, hogy csak kis létszámmal lehetett megoldani az edzéseket. A feszültség persze mindig ott van, ezt az időszakot valahogy át kell vészelni. A tesztek alapján mindenki negatív volt eddig a felnőtteknél, ez mindenképpen pozitívum” – mondta Veress Zsuszanna.

Nálunk csak Netti esett bele ebbe a helyzetbe, aki el kellett engedni egy második tesztelésre, de ugyanúgy negatív lett. A többi csapat sokkal nagyobb problémákkal küzd, az persze mindenkit érint, hogy ez egy ritmustalan bajnokság, de mi legalább már ennyi meccset lejátszottunk. Sajnos az is benne van, hogy felkészül az ember a hétvégére, aztán akár aznap reggel szólnak, hogy bocsi, de nincs meccs. Eddig olyanokkal játszottunk, akik ebbe nem estek bele, csak a Hajdúnánás elleni találkozó maradt el” – mondta Varga József.

A KNKSE-re még öt bajnoki vár ebben az évben, de egyelőre csak a következő három mérkőzésben gondolkodnak a klubnál a kispesti és a szegedi vereség után. Erre a három meccsre konkrét célt határozott meg a vezetőség a csapattal egyeztetve: legalább négy pontot kellene szerezni a most még hibátlan Eszterházy SC, Pénzügyőr SE, Orosháza elleni fellépéseken, melyek közül az első és a harmadik hazai pályán vár a lányokra.

Az utolsó két meccsen elvesztettünk négy pontot véleményem szerint. Erről sokat beszélgettünk a lányokkal, miben tudunk esetleg változtatni. Én négy pontot várok a következő három meccsen, ebben állapodtunk meg a csapattal is. Amennyiben ez sikerülne, nyugodtabbak lehetnénk kicsit, megmaradhatnának azok a célok, amiket kitűztünk” – mondta Veress Zsuzsanna.

A keretünk meglehetősen szűk, de megpróbálunk ezzel élni. Az elején ez sikerült, nem lenne fair most erre kenni a vereségeket. Nagyobb terhelésnek vannak kitéve így a játékosok, de ezt meg kell oldanunk. Egyelőre csak három meccsben gondolkodunk, négy pontot kellene hoznunk, utána lehet tovább tervezni.

(Nyitray András | kesport.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük