Vasárnap kora délután Salgótarjánban lép pályára a HÉP-Röpke SE a női röplabda NB II. Keleti-csoportjának 7. fordulójában. A meccs esélyesei a kecskemétiek, ugyanis az SBTC még nem nyert idén mérkőzést.

Fantasztikus sikert könyvelhetett el az előző fordulóban a Röpke csapata, miután az addig még veretlen, öt meccsből ötöt megnyerő és listavezető Szolnok gárdáját nagyon magabiztosan 3:0-ra legyőzték. Azon a találkozón a kecskemétiek sikere annyira nagy meglepetés nem volt, hiszen a Röpke oldalán mindig benne van a pakliban, hogy megszorongatja a nála talán esélyesebb csapatokat is, de az, hogy ilyen simán nyert Kása Róbert együttese, az már kevésbé volt elvárt. A Kecskemét öltözői hangulata természetesen még az eddigieknél is jobb, és ahogyan a vezetőedző is fogalmazott az előző siker után: „egy ilyen győzelem nagyon összeránthatja a csapatot.”

Hogy a nagy siker után jön-e még egy, azt vasárnap megtudjuk, de a papírforma ezt diktálja, ugyanis a soron következő ellenfél, a Salgótarján öt meccséből egyet sem tudott megnyerni az idei szezonban. Az első találkozóján az SBTC 3:2-re kikapott hazai pályán a Kistext ellen, ám azóta nem tudta megszorongatni egyetlen ellenfelét sem, bár az is igaz, hogy azóta nem is játszott hazai pályán Rákos Szabolcs csapata. Négy idegenbeli összecsapás után fogad tehát hazai pályán ellenfelet a Salgótarján, amely bizonyára megszerezné első sikerét a bajnokságban, míg a Röpke egy esetleges győzelemmel már a negyedik sikerét szerezhetné meg, amivel ottragadhatna az élbolyban.

A kesport.hu stábjának tippje: 0:3 a Kecskemétnek

Selmeczy Vanda csapatkapitány (HÉP-Röpke SE):Mint minden csapatnak ebben az időszakban, így nekünk is megvannak a problémáink. Főleg az edzések helyszíneivel és az időpontegyeztetésekkel gyűlik meg a bajunk, de szerencsénk volt a héten, hiszen kétszer tudtunk labdás edzést tartani, így nem vagyunk felkészületlenek. Annak ellenére, hogy nem mindig tudunk a legmegfelelőbb körülmények között készülni, mégis mindig újult erővel érkezünk a mérkőzésekre. Nem ismerjük az ellenfelet, igyekszünk a saját tudásunkat, játékunkat felvinni a pályára. Úgy gondolom, ha sikerül ismét – mint a Szolnok ellen – egy szívként dobbannunk, akkor büszkén jöhetünk majd haza a három ponttal Salgótarjánból.

SBTC – HÉP-Röpke SE

Női röplabda NB II. Kelet ‘B’ csoport, 7. forduló
2020. november 08. vasárnap, 13:00
Salgótarján, Arany János Általános Iskola és Szakiskola
Vezeti: Bibók, Nagy Zsombor

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük