A Kalocsa ellen hullajtott először pontokat idén a Kiskőrös

A 2. helyezett Kalocsai FC az 1. helyen álló Kiskőrösi LC-t fogadta a megyei I. 12. fordulójában. A parázs hangulatú találkozó 2-2-es döntetlennel ért véget.

Remekül kezdte a mérkőzést a vendég együttes, Salami kapott labdát elöl, majd szépen lekészítette Simonnak, aki szépségdíjas találatot szerzett, 0-1. Ez felébresztette a hazaiakat, többször is megdolgoztatták Ámannt. Egy beadást követően kishíján megduplázta előnyét a Kiskőrös, de Nagy lövése a kapufáról Vargára pattant, és épphogy kihalászta a gólvonalról. Nem sokkal később Filus tologatta a játékszert, majd adott le egy távoli lövést, ami végül a bal felsőben kötött ki, 0-2. Pár perccel a félidő vége előtt Pintyi szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Dostyicza értékesítette, 1-2.

A második félidőre egy sokkal harciasabb Kalocsa jött ki. Az elejétől kezdve nagy nyomást helyeztek a Kőrösre a hazaiak, ami az 51. percben meg is hozta a gyümölcsét. Egy kapu előtti kavarodást követően Follárdt kotorta a hálóba a játékszert, 2-2. A Kiskőrös az egyenlítő gól után majdnem megint vezetést szerzett, de Varga óriási védéssel megmentette a csapatát. Ezután főként mezőnyben pattogott a labda, komolyabb helyzetet sokáig nem tudott kialakítani egyik fél sem. Pár perccel a vége előtt bajba került a hazai csapat, Szabó kapta meg második sárgáját, így mehetett zuhanyozni. A kiállítás után még adódott egy hatalmas lehetőség a vendégek előtt, de Hajnal fejesét végül kiütötte Varga, így 2-2-es döntetlennel zárult az összecsapás.

Kohány Balázs játékos-edző (Kalocsa): – Egy nagyszerű mérkőzést játszottunk, aminek a leggyengébb pontja a játékvezetés volt. Az első kőrösi gólt szerintem szabálytalanság előzte meg. Egyébként pedig gratulálok a srácoknak, óriási tartásról tettek tanúbizonyságot, hiszen 2-0-ról álltunk fel. Szerintem a mérkőzés is nekünk állt, több helyzetünk volt, de végül emberhátrányban fejeztük be, és nem tudtunk nyerni. Ez mindenképp egy szép reklám volt a megyei futballnak, sok néző előtt, köszönjük a szurkolást és gratulálok mindenkinek!

Miskovicz Bálint vezetőedző (Kiskőrös): – Szerettük volna folytatni a jó sorozatunkat, de sajnos a Kalocsa ezt megakadályozta. Ők is egy szimpatikus, fiatal csapat, akárcsak mi. Úgy gondolom a játékvezetés kritikán aluli volt, minket is és a Kalocsát is sújtották a kétes bírói ítéletek. 2-0 után nem szabadott volna kiengedni a győzelmet a kezünkből, egy ajándék tizenegyessel szépített a Kalocsa, amivel új erőre kapott, és ránk jöttek. Hiába hívtam fel a játékosok figyelmét, hogy figyeljenek, mert nagyon meg fogja nyomni a Kalocsa az első negyed órát, sajnos sikerült kiegyenlíteniük. Utána itt is-ott is voltak nagyobb helyzetek, szóval összességében igazságos a döntetlen.

Kalocsai FC – Kiskőrösi LC 2-2 (1-2)

Kalocsa: Varga- Rideg, Nasz, Knap, Szabó, Kohány (Farkas), Lakatos-Lengyel, Dostyicza (Pandúr), Follárdt (Rábóczki), Sümegi (Mátyás), Tóth

Kiskőrös: Ámann – Vajda, Mihály, Hajnal, Mokrickij(Amin), Pintyi, Filus, Nagy, Dunai(Tóth), Salami, Simon

Gólok: Dostyicza (37., 11-esből), Follárdt (51.) ill., Simon (5.), Filus (32.)

Sárga lapok: Sümegi, Tóth ill., Simon, Mihály

Kiállítva: Szabó

(Szarvas Zsombor | kesport.hu)

 

Kapcsolódó cikkek

A Kalocsa ellen hullajtott először pontokat idén a Kiskőrös

Legfrissebb cikkeink