Vasárnap kora délután Salgótarjánban lépett pályára a HÉP-Röpke SE a női röplabda NB II Keleti-csoportjának 7. fordulójában. A meccs esélyesei egyértelműen a kecskemétiek voltak, hiszen az SBTC még nem nyert meccset a szezonban, ennek megfelelően simán, 49 perc alatt 3:0-ra nyerte a találkozót a hírös városi együttes.

Már a meccset megelőző statisztikák is a Röpke győzelmét jósolták, ugyanis a salgótarjániak minden eddigi mérkőzésüket elveszítették, míg a kecskemétiek az öt találkozójukból hármat megnyertek és nagyszerű bravúrt arattak az előző fordulóban az addig még veretlen Szolnok legyőzésével.

Ehhez mérten nem is okozott csalódást a lelkes kecskeméti társaság, hiszen már az első pillanattól kezdve úgy röplabdáztak, hogy azzal jelezték a hazaiaknak, hogy nem most fog megtörni a nyeretlen szériájuk. A Röpke az első szettet rendkívül magabiztosan, majd’ negyedóra alatt behúzta úgy, hogy a Salgótarján csak 13 pontig jutott, 0:1. Ekkor talán még a hírös városi játékosok sem gondolták, hogy ez volt a „legszorosabb” játszma a találkozón, de így lett. A második szettet is nagyon gyorsan lezongorázták Selmeczy Vandáék, ekkor mindössze 9 pontot tudott összeszedni az SBTC, és nagyon hamar 0:2 lett az állás a szettgyőzelmeket illetően. Az is jól mutatta a két csapat közti különbséget, hogy amíg a kecskemétiek két liberóval és teljes kerettel álltak ki, addig a salgótarjániak csupán nyolc játékost neveztek a meccsre, és az összecsapás jegyzőkönyve arról árulkodik, hogy még kimondott liberójuk sem volt a hazaiaknak. A harmadik, mindent eldöntő szett sem okozott problémát a Röpke számára, amely 12:25-re nyerte ezt a felvonást, amivel könnyed, 0:3-as sikerrel és három ponttal gazdagodott.

A HÉP-Röpke SE ezzel a győzelemmel hangolt a jövő heti komoly rangadójára, ugyanis november 15-én, vasárnap hazai pályán fogadja a dobogós Vasas gárdáját. A kecskemétiek egyébként ezzel az SBTC ellen aratott sikerükkel hat meccs után négy győzelemmel állnak, csatlakoztak az élbolyhoz és egyértelműsítették, hogy komolyan kell velük számolni ebben a bajnokságban.

Csala Bernát edző (HÉP-Röpke SE):Ahogyan az eredmény is mutatja, nagyon sima mérkőzés volt. Bő negyedórás szettek voltak, azért ennél jóval hosszabb találkozókat szoktunk játszani. Fiatal csapattal mérkőztünk meg, rutintalanabbak voltak, mint mi. Az alapjátékunkat jól játszottuk, de nagy labdamenetek nem alakultak ki, így szakmai szemszögből nehéz értékelni. A tudásbeli különbség nagy volt, ennek ellenére végig koncentrálnunk kellett, nem szabadott, hogy kiengedjünk és elveszítsük a lendületet. A második szett a salgótarjániak szempontjából jól indult, úgy tűnt, hogy szorosabb is lehet a küzdelem, fej-fej mellett haladtunk ellenfelünkkel, de nyolc pont környékén jó nyitásainkkal nagyon elléptünk, és innentől kezdve már nem volt kérdéses a győzelmünk. Gratulálok a lányoknak!

SBTC – HÉP-Röpke SE 0 : 3 (13:25 [17’], 9:25 [15’], 12:25 [17’])

Női röplabda NB II. Kelet ‘B’ csoport, 7. forduló
2020. november 08. vasárnap, 13:00
Salgótarján, Arany János Általános Iskola és Szakiskola
Vezette: Bibók, Nagy Zsombor

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: kesport.hu/archív)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük