Vasárnap a férfi kosárlabda NB I 10. fordulójában az Oroszlány otthonába látogatott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A hírös városiak 6-0-val kezdtek, de hamar hátrányba kerültek. A KTE az első három negyedet és a meccset is elveszítette, így továbbra is nyeretlen idegenben.  

A tavalyi szezonban az Oroszlány hazai pályán remekelt, többek között legyőzte otthon a Bajnokok Ligája-szereplő Falco csapatát is, illetve idén is megnyerte azt az egy meccsét, amit ezelőtt a Krajnyik András Sportcsarnokban játszott. Az idegenben még nyeretlen KTE-re tehát nem várt könnyű meccs az „oroszlányi oroszlánbarlangban” – ahogyan Váradi Kornél jellemezte az OSE hazai pályáját.

Ennek ellenére Karahodzic zsinórban szerzett hat pontjával – ziccerével, büntetőivel és nagyszerű zsákolásával – jól indított a KTE. Az OSE első kosarát az egyik legjobbja, Abell szerezte hármasból, 3-6. Ez az eredmény hosszú percekig befagyott, majd túl a negyed felén Bailey törte meg a „gólcsendet”, illetve Hayes is betalált, amivel már az oroszlányiak vezettek, de Dramicanin rögtön válaszolt a túloldalon, 7-8. Abell kosara után Wittmann jegyezte első tripláját a meccsen, de Kucsora hármasával és Hayes zsákjával az OSE állt jobban, amit a játérkész végéig tartott, 18-15.

Bár jól kezdett, mégis egymás után az ötödik meccsén veszítette el az első negyedet a KTE.

Hayes szerezte meg nyolcadik pontját a második felvonás elején, illetve Bíró is eredményes volt a hárompontosvonalon túlról, 23-15-nél időt kért Váradi Kornél, a KTE vezetőedzője. Thomas első kosarával folytatódott a találkozó, illetve Derasimovic is betalált a vendégektől, ennek ellenére két eladott labda után Bailey két zsákjával már tízzel ment az Oroszlány, 29-19. Másfél perccel a dudaszó előtt Karahodzic elsőként a mezőnyben elérte a tíz pontot, de csapata továbbra is hátrányban volt. A nagyszünetre 35-27-tel vonultak a felek.

Érdekesség, hogy egy félidő alatt mindkét csapatnak ugyanannyi lepattanója és egyaránt 32 rádobása volt a mezőnyből, és a bedobott büntetők is egyeztek, ám a hazaiak kevesebb triplával operáltak, és azokat is jobb százalékkal értékesítették, mint a KTE, ez eredményezte a félidei különbséget. A kecskemétiek 12 hármasából csak egy Wittmann-tripla landolt a gyűrűben.

Ezt valószínűleg a kecskemétiek is kielemezték a szünetben és rögtön Derasimovic sikeres hármasával kezdtek, javítva ezzel a dobószázalékon. A Komárom-Esztergom megyeiek sem indították rosszul a harmadik játékrészt és Abell hárompontosával gyorsan visszaállt a tíz közte, 40-30. Ekkor sokadjára indította meg jól az offenzíváját a Kecskemét, és Sebjastan Krasovec időkérése ellenére is két pontra jött fel, 42-40. Erre időben reagált az Oroszlány, Bíró és Abell is elsúllyeszett egy-egy trojkát, 52-46. Ugyan jól tartotta magát ebben a negyedben a Kecskemét, de az utolsó percben két buta eladott labdát is kihasznált az OSE Lions, mellyel megint kétszámjegyűre növelte előnyét, 63-52.

Mindhárom játékrészt megnyerték a hazaiak, de így is lőtávolon belül várta a záró tíz percet a lila-fehér együttes, amely megint Derasimovic triplájával indította a negyedet. A felzárkózást megint fegyelmezetlenül eladott labdák törték meg, s Váradi kénytelen volt ismét időt kérni. A Kecskemét továbbra is futott az eredmény után, de Dramicanin faulttal együtt szerzett kosara és Thomas ziccere után ismét reménykedhetett az a tíz kecskeméti drukker, aki a járványügyi szabályokat betartva ott lehetett a vendégszektorban. Az utolsó két percre 75-71-el fordultak a csapatok, Derasimovic ekkor fontos triplát rontott, és két támadásából is kosarat szerzett az OSE, amellyel nagy lépést tett a győzelem felé, 80-71. Dramicanin a végén szerzett még négy pontot, amivel elérte a húszat és ő lett a mezőny legeredményesebbje, de a KTE így is kikapott. A vége 82-74 lett.

Vereségével továbbra is nyeretlen idegenben a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Paks, Kaposvár és Debrecen után Oroszlányban sem tudott nyerni a KTE, amely legközelebb még nem tudni, hogy mikor és ki ellen lép pályára, hiszen a szerdai ellenfelüknél, a Jászberénynél felütötte a fejét a koronavírus.

Váradi Kornél vezetőedző (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét):Amikor hátrányban felgyorsítottuk a játékunkat, akkor többször a rossz helyezkedések és dobásválasztások jellemezték a támadásainkat, ekkor az OSE könnyű kosarakat ért el. Emellett sajnos sok üres dobásunk maradt ki. A lepattanócsatát kontrolláltuk, erre külön készültünk is. Agresszívabban játszottunk, mint az eddigi idegenbeli mérkőzéseinken, de a dobószázalékunk nem volt elegendő a sikerhez, illetve az oroszlányi könnyű kosarak megpecsételték a sorunkat. Ki fogjuk elemezni ezt a találkozót, meg fogjuk nézni, hogy mik voltak azok a hibák, amik a meccsbe kerültek. Úgy gondolom, a befektetett munka előbb-utóbb biztosan meghozza az eredményét és idegenben győzelmet fogunk aratni.

OSE Lions – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 82 – 74 (18 – 15, 17 – 12, 28 – 25, 19 – 22)

Férfi kosárlabda NB I. a csoport, 10. forduló
2020. november 08. vasárnap, 17:45
Krajnyik ‘Akác’ András Sportcsarnok
Játékvezetők és MKOSZ ellenőr: Benczur Tamás, Tóth Cecília, Minár László Balázs, (Gorka Szabolcs Zsombor).

OSE: Bailey 10, Anderson 5/3, Bíró O. 14/6, Abell 17/9, Anda -. Csere: Morgan 2, Hayes 16, Garamvölgyi 6, Illés 9/3, Kucsora 3/3. Edző: Sebjastan Krasovec

KTE: Wittmann 11/9, Thomas 6, Derasimovic 16/6, Kucsera 2, Karahpdzic 12. Csere: Dramicanin 20, Pesakovic 4, Horti 3, Lewis -. Edző: Váradi Kornél

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: kesport.hu/archív)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük