Vasárnap a labdarúgó megyei első osztály 12. fordulójában a 11. helyezett Akasztó csapatához látogatott a Kecskeméti LC. A hírös városiak végig a kezükben tartották a meccset, 3-1-re nyertek és megszerezték ötödik sikerüket, amivel már több győzelemnél járnak az idei szezonban, mint amennyit tavaly összesen szereztek.

A találkozónak különös jelentősége volt, hiszen a hírös városiak egy esetleges győzelemmel a középmezőny elejében elfoglalt tagságukat szerették volna bebiztosítani, míg az Akasztó sikere esetén a győzelmek számát tekintve beérte volna a KLC-t, és nagyot léphetett volna előre a tabellán.

A célok a Kecskeméti LC számára teljesültek ezen az összecsapáson, ugyanis Nagy Lajos tanítványai szerezték meg a három pontot. Jobban is játszott végig a KLC, úgy hozta le ezt a mérkőzést, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva, ráadásul idegenben. A helyzeteket tekintve is rögtön magához ragadta a kezdeményezés jogát a hírös városi csapat, ám gólt sokáig nem láthattak a nézők. Végül a 39. percben tört meg a jég, amikor remek támadás végén a házi gólkirály, Bozsik Máté volt eredményes. A csatár már a hetedik találatának örülhetett az idei szezonban, mellyel közel került ahhoz, hogy beállítsa a tavaly elért nyolcgólos teljesítményét. A félidőre 0-1-es állással vonultak a csapatok.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. A kecskemétiek fölényben játszottak, próbálták a szünet után rögtön meglepni ellenfelüket és meglőni a másodikat, ami össze is jött. A másik jó formában lévő – nemrég a Kesport All Stars csapatába is beválasztott – támadó, Szedmák Roland talált a kapuba, 0-2. Érdekesség, hogy Szedmák az előző fordulóban is a KLC második gólját szerezte Soltvadkerten, akkor 0-2 után nem is született több gól a találkozón, ám Akasztón más volt a helyzet, és nemsokkal később feltette az i-re a pontot a Kecskemét. Gaál Márk a 71. percben 0-3-ra módosította az állást, meghálálva ezzel az edzőjének azt, hogy ezúttal kezdőként szavazott neki bizalmat. A három pont sorsa a végére eldőlt, nem volt kérdéses a hírös városiak győzelme, de az akasztóiak becsületére váljék, hogy a végén összejött számukra a szépítés. A csereként beállt és húsz percet kapó Kovács János 88. percben szerzett góljával alakult ki az 1-3-as végeredmény.

Nagy Lajos fiai 11 mérkőzés után már öt győzelemnél járnak, amellyel felülmúlták tavalyi eredményüket, hiszen akkor 18 meccs után csak négyszer tudták győztesen elhagyni a pályát. A KLC számára egyébként létfontosságú volt ez a három pont, ugyanis a sorsolása nem könnyű a téli szünetig hátralévő három fordulóban, hiszen a dobogós Kalocsával, a tavalyi csonkaszezon bajnokával, a Jánoshalmával, illetve a mindig erős, 2018/19-es teljes idény aranyérmesével, a Kiskunfélegyházával kell még megmérkőznie. A kecskemétiek soron következő ellenfele majd a Kalocsa lesz november 14-én hazai pályán.

Nagy Lajos vezetőedző (Kecskeméti LC):Nagyon taktikus mérkőzést játszottunk Akasztón, mind a két együttes felkészült a másikból. Próbáltuk kivenni az ellenfélből a meghatározó játékosokat, a hazaiak is így akarták, de úgy gondolom, nekünk sikerült ez jobban. Nemcsak azért, mert több gólt tudtunk elérni, hanem azért is, mert több helyzetet dolgoztunk ki, illetve remekül védekeztünk, rendre jól zártunk vissza, így az Akasztó nagyon nehezen tudott a kapunk elé kerülni. Gratulálok a saját csapatomnak és az Akasztónak további sok sikert kívánok!   

Akasztó FC – Kecskeméti LC 1 – 3 (0 – 1)

Labdarúgás, Megyei I. o., 12. forduló
2020. november 08. vasárnap, 13:30
Akasztó Sporttelep
Játékvezető: Fehérvári Patrik
Asszisztensek: Farkas Krisztián, Szabó Gábor

Akasztó: Németh Zs. – Bányai (Kovács J. 70.), Tratter (Vincze D. 50.), Font (Szabó Sz. 50.), Bánszki, Juhász T., Németh T. (Kerekes 46.), Szabó Zs., Dobosi, Márki, Csoba (Vincze S. 79.). Edző: Szrenkó István

KLC: Berta – Csordás, Sutus-Juhász, Stein, Varga M. (Kovács D. 85.), Szedmák (Gonda 87.), Szűcs D., Kőrös, Bozsik (Tóth K. 80.), Maczelka (Győri 84.), Gaál M. Edző: Nagy Lajos

Gólszerzők: Kovács J. (88.), ill. Bozsik (39.) Szedmák (48.), Gaál (71.)

Sárga lapok: Tratter  (38.), Vincze D. (89.), ill. Szedmák (64.), Varga M. (85.)

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: kesport.hu/archív)

 

 

Vélemény, hozzászólás?