Remek kis kerékpáros eseményt szervezett a KES Cycling Team szombaton. A hetényegyházi földesutakon jelölte ki a hagyományos téli kerékpáros sorozat, a Winter Kúp  első állomását.

Közel negyven bringás állt rajthoz szombat délután Hetényegyházán, hogy akár versenyzőként, akár túrázóként részt vegyenek a környék legkeményebb téli terepsorozatának első állomásán.

A szombaton rajthoz álló versenyzőket és túrázókat ideális hőmérséklet és talaj várta: 12 Celsius, 21 kilométer nedves homok.

Az ideális talajviszonyoknak (és a nyári formának) köszönhetően a versenyzők irgalmatlan tempót diktáltak, a 30km/órás átlag (35-40 km/órás szakaszokkal) még az országúton is szép teljesítmény télvíz idején. A csoportok már az első körben kialakultak, a leggyorsabbak elhúztak, de középen is ment a helyezkedés. És jöttek azok is, akik igazán büszkék lehetnek magukra: a túrázók. Hiszen kevesen akadnak közülük, akik ilyenkor nem akasztják szögre a bringát. De ők itt voltak, és mindannyian szintidőn belül teljesítették a penzumot.

Örülök, hogy sokan eljöttek a legújabb „kezelésre”, és annak is, hogy mindenki jól érezte magát ezen a napon. Sajnos a jelenlegi egészségügyi helyzetben nem tudni, mit hoz a közeljövő, de bízunk benne, hogy a többi négy fordulót is meg tudjuk rendezni – mondta Sáfár Tamás, a KES Cyclling Team edzője.

Az érmes helyezettek:

Kölykök:

 1. Csenki Csongor (KES Cycling Team U23), az összetett győztese
 2. Litauszki Tibor (Szerpentin Kerékpáros Klub)
 3. Csorba Bence (KES Cycling Team U23)

Álmaszter:

 1. Gáspár Levente (Kecskeméti Első Sor)
 2. Szekeres Péter (Kecskeméti Első Sor)
 3. Sáfár Tamás (VeloMelo+)

Igazán maszter:

 1. Hajagos István (Kecskeméti Első Sor)
 2. Csenki Csaba (VeloMelo+)
 3. Márton János (VeloMelo+)

Hölgyek:

 1. Szabóné Szeibert Krisztina
 2. Rada Anikó

 

További információ itt: elsosor.com

Vélemény, hozzászólás?