A Magyar Kézilabda Szövetség szerdán közleményben jelezte, folytatódhatnak a bajnokságok, a koronavírus-járvány miatti intézkedéseknek megfelelően zárt kapus mérkőzésekkel. Így pénteken már pályára is lép a KNKSE női kézilabdacsapata, amely a bajnoki címre törő Eszterházy SC-t fogadja 16 órától. A mérkőzést élőben  közvetítjük!

Sok minden változott a KNKSE előző mérkőzése óta, de a lényeg az, hogy a bajnokságot nem kellett félbeszakítani és folytathatják a szeptemberben megkezdett küzdelmeket a csapatok. A meccsek – csak úgy, mint minden más sportágban – zárt kapusak lesznek, így nézők nem látogathatnak ki a Messzi István Sportcsarnokba pénteken.

Nem vár egyszerű mérkőzés a kecskemétiekre, hiszen a második helyen álló, hat meccséből ötöt megnyerő Eger csapata lesz az ellenfél. Az Eszterházy eddig egyelőre csak a listavezető Vasastól kapott ki idén, és Zsadányi Sándor gárdájának minden bizonnyal az a célja, hogy ez így is maradjon, ne veszítsen más csapat ellen pontot, hogy a végelszámoláskor egyenrangú ellenfelei legyenek a Vasasnak az aranyéremért folyó harcban.

Ebben pénteken a Kecskemét mindenképpen megakadályozná az Egert. Ráadásul a bizonyítási vágy is fűtheti a KNKSE-t, hiszen – bár remekül kezdte a szezont – az előző két meccsén vereséget szenvedett. Előbb a Szeged otthonában kaptak ki Varga József tanítványai fájó módon (a második félidőt nyolc góllal veszítették el), majd a Magyar Kupából is kiestek az előző hét elején, miután  Hajdúnánáson 23-22-re a hajdúságiak győztek.

A tét is nagy, ugyanis nemrégiben Varga József vezetőedző és Veress Zsuzsanna klubelnök egyaránt azt nyilatkozta portálunknak, hogy a következő három összecsapáson négy pont (azaz két győzelem) az elvárás a lányokkal szemben. Az első lépést az Eszterházy ellen tehetik meg Jámbor-Herceg Rékáék a rövidtávú célok elérése érdekében.

A kesport.hu stábjának tippje: 3 góllal győz az Eszterházy SC.

Jámbor-Herceg Réka játékos (GBB ZRT Kecskeméti NKSE):Mi tagadás, kicsit elcsüggedtünk a hírek hallatán, amíg nem volt biztos, hogy folytatódhat a bajnokság. Nehéz időszak ez, de tesszük tovább a dolgunkat, és mint mindenki, mi is bízunk abban, hogy a vírushelyzet megnyugtatóan rendeződik. Ami az eredményeinket illeti, nem úgy sikerült az elmúlt néhány meccs, ahogy szerettük volna, de ilyen a sport, időnként minden gárda hullámvölgybe kerül. Közösen átbeszéltük, hogy min kell változtatnunk, és igyekszünk gyorsan kikecmeregni a gödörből. A feladatunk világos, a következő három meccsen legalább négy pontot kell szereznünk. Pénteken a bajnokaspiráns Eszterházyt fogadjuk; nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de mindent meg fogunk tenni, hogy megszerezzük a két pontot!

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Eszterházy SC

Női kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 8. forduló
2020. november 13. péntek, 16.00
Kecskemét, Messzi Isvánt Sportcsarnok (zárt kapus meccs)
TV: Kesport TV
Vezeti: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián

Vélemény, hozzászólás?