A bajnokaspiráns Eszterházy SC látogatott pénteken a GBB ZRT Kecskeméti NKSE női kézilabdacsapatának otthonába, a Messzi István Sportcsarnokba az NB I/B Keleti-csoportjának 8. fordulójába. A találkozón végig az egriek vezettek, s magabiztos győzelmet arattak. A KNKSE dolgát nehezítette, hogy a hírös városiak gólerős játékosa, Jámbor-Herceg Réka az első félidőben megsérült.

A mérkőzést sokkal jobban kezdte az Eger, amely Szecsődi góljaival indított, majd Jurmann zsinórban szerzett két találatának és a kecskeméti eladott labdáknak köszönhetően a 6. perc végén már 2-6 állt az eredményjelzőn. Kuti sikeres ziccereivel és Juhász Renáta szép akciógóljával folytatódott a találkozó, az Eger nagyon könnyen és gyorsan szerezte a góljait, míg a Kecskemét minden egyes találatáért meg kellett, hogy szenvedjen. A hazai sereg élére Jámbor-Herceg Réka állt, aki túl a félidő felén már 6 gólnál járt, a hazai találatok felét ő jegyezte. Több találatát is kiszorított, nehéz helyzetből lőtte, de a 23. percben – Varga József csapata számára óriási érvágásként – megsérült. A vendégek irányítójával, Bató Lilivel akadt össze, felszakadt a szemöldöke és hosszas ápolás után úgy döntöttek az orvosok, hogy be kell vinni a kórházba, mert össze kellett varrni a nyílt sebet. A kiesésére a hírös városiak hirtelen nem is tudtak reagálni, az Eszterházy 14-20-as előnnyel vonulhatott a szünetre.

A második játékrészt jól indította a KNKSE, három perc alatt három gólt is lőtt, de az Eger sem lassított, így a különbség nem csökkent. A kecskemétieknél Lengyel kapta el a fonalat, egymás után négyszer is a hálóba talált, de a helyzet nem változott, hátul továbbra is nagyon sebezhető volt a hazai védekezés, és Zsadányi Sándor csapata növelte az előnyét. A két gárda között a legnagyobb különbség az 50. percben alakult ki, amikor Brettner ismételte meg Lengyel teljesítményét azzal, hogy zsinórban négyszer volt eredményes, és vezérletével a vendégek már 35-26-ra vezettek. A hírös városiak becsületére váljék, végig küzdöttek, és bár a két pont sorsa hamar eldőlt, a végére mégis kozmetikázni tudott az eredményen a KNKSE. Borbély 13 góllal zárta az ütközetet, megerősítve ezzel első helyét a liga góllövőlistáján. A végeredmény 33-38 lett.

Vígaszdíj lehet a kecskemétiek számára, hogy az nem mindennapi, hogy az egriek 33 gólt kapjanak, ugyanis az idei és a tavalyi szezont is figyelembe véve 23 meccsen ez csak egyszer fordult velük elő, egy Dunakeszi elleni találkozón. Vereségével a KNKSE nehéz helyzetbe került, ugyanis a vezetőség elvárása az volt az összecsapás előtt, hogy a következő három meccsen négy pontot, azaz két győzelmet szerezzen a csapat. A következő – Pénzügyőr és az Orosháza elleni – meccseken tehát két sikert kell szerezniük a hírös városi hölgyeknek, akik már zsinórban négy vereségnél járnak, miután a Kispest, a Szeged és a Hajdúnánás után az Eszterházyval sem bírtak.

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE):Nagy probléma volt az átlövések hiánya a támadójátékunkban, nagyon nehezen és sok hibával támadtunk, mégis 33 gólt lőttünk. A védekezésünk kritikán aluli volt. Rengeteg ziccert kaptunk, nem tudtunk összezárni, tömören védekezni, rengetegszer szétnyílt a falunk és rendre elszámoltuk a direktbe betörő játékosokat. Így nem lehet győzelmet aratni.

Zsadányi Sándor vezetőedző (Eszterházy SC):Jámbor-Herceg Réka kiesése nagy érvágás volt a kecskemétiek számára, hiszen a házi góllövőlistán elöl áll. A mai mérkőzésen szerencsére tudtam forgatni a csapatot, mind a 16 játékosomnak jutott játéklehetőség, így folyamatosan friss emberek voltak a pályán, míg a hazaiak keveset tudtak cserélni, pláne a sérülés után. Ennek volt köszönhető a mai győzelmünk, de a sok bekapott góllal nem vagyok elégedett. 

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Eszterházy SC 33 – 38 (14 – 20)

Női kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 8. forduló
2020. november 13. péntek, 16.00
Kecskemét, Messzi Isvánt Sportcsarnok (zárt kapus meccs)
Vezette: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián

A KNKSE gólszerzői: Borbély 13 (3), Lengyel 7, Jámbor-Herceg 6 (1), Nyakó 6, Bab 1.

Kiállítások: 8 perc, ill. 4 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2.

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba/kesport.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?