Hétfőn még úgy tűnt, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség félbeszakítja az amatőr labdarúgó bajnokságokat – ezt maga Csányi Sándor MLSZ elnök jelentette be – ám miután a kedd este megjelenő kormányrendeletben nem tiltották be a versenyszerű amatőr sportot sem, a szövetség végül visszakozott. A folytatást ezzel együtt önkéntessé tették a megyei labdarúgásban, amivel nagyon úgy tűnik, hogy Bács megyében rengeteg csapat fog élni. Köztük van a KLC is, hiszen a Kalocsa, a KHTK és a Jánoshalma elleni bajnoki is a halasztás sorsára jutott, amiről Nagy Lajos vezetőedző számolt be.

Miért döntöttetek úgy, hogy lezártnak tekintitek az évet, és már a Kalocsa elleni meccset sem vállaljátok hétvégén?

Hétfőn edzettünk utoljára, jó hangulatban, hiszen egy akasztói sikeren voltunk túl. Aznap kaptuk a hírt, hogy vége mindennek, el is búcsúztunk egymástól gyakorlatilag. Kedden aztán jött egy újabb döntés, hogy mégis lehetne játszani, de akkor már elindultak a telefonok a megyei edzők közt. Engem is hívott Kohány Balázs Kalocsáról, ő is jelezte, hogy hétfőn befejezték, leadták a kulcsokat, bezárták a stadiont. Gyakorlatilag már egymás között megállapodtunk ilyen előzmények után, hogy nem kell ezt erőltetni. Fejben addigra már mindenki elengedte ezt a szezont, nagyon nehéz lett volna innen már újra felpörögni.

A KHTK és a Jánoshalma elleni meccsek is halasztott találkozóként vannak feltüntetve az adatbankban, velük is erre a döntésre jutottatok?

A másik két meccs még képben volt, de a Jánoshalmáról hallottam, hogy ők sem akarnak már játszani idén. Egy meccsünk maradt volna még idén így a KHTK ellen, amire rettentően nehéz lett volna ilyen formában tűzben tartani a csapatot, így arra a döntésre jutottunk, hogy akkor fejezzük be ezt itt és most. Az egészség az első, ezt én is így gondolom! Szerintem jó döntés született.

Említetted, hogy mentek körbe a telefonok az edzők közt. Milyen visszajelzések vannak az MLSZ furcsa döntései után? Örülnek, hogy mégis lehet játszani, vagy a félbeszakítás híre után ennek már nem sok értelmét látják?

Természetesen többen játszani szeretnének, de pillanatnyi dolgoktól is függ ez, például a sérülésektől, hiszen a szezon végére ez is benne van a pakliban. Biztos vagyok benne, hogy ez is befolyásolja a csapatok döntését. Arról is tudok ugyanakkor, hogy sok csapatnál küzdenek betegséggel, éppen ezért ahol akár csak egy kicsi probléma is lesz, ott biztosan nem fogják mindenáron erőltetni a játékot. Lehetnek megegyezések, hogy legyen meccs, de ebből lesz kevesebb.

Mit szóltatok egyébként az első döntéshez, hogy vége az őszi szezonnak? Meglepődtetek, vagy számítottatok rá?

Meglepte a játékosokat, hétfőn is nagy létszámban, jó hangulatban edzettünk. Alapvetően mi nem akartuk volna, hogy vége legyen, annak ellenére sem, hogy gyakorlatilag a fél csapatom hiányzik sérülések miatt. A szándék megvolt bennünk, de ilyen formában már ez volt a helyes döntés. Nem fogunk leállni teljesen, heti két edzés megmarad így is, ezt már a vezetőséggel meg is beszéltük. Szeretjük ezt a játékot, nem akarjuk elcsalni a szükséges munkát se, de tényleg oda kell most figyelni az egészségre is. Kint fogunk öltözni, rövid edzések lesznek, de december 15-ig mozgásban maradunk.

Friss élmény még, de ha már véget ért így hirtelen az őszi szezon, hogyan értékelnél? Patvaros Zsolt a szezon előtt az első hatba várta a csapatot, most az ötödik helyen álltok.

Ez Zsolti magánvéleménye volt, talán azért, mert még nem játszott ebben a bajnokságban… A viccet félretéve, mi a középmezőnyt céloztuk meg, inkább óvatosan fogalmaztunk. Azért állunk ilyen előkelő helyen, mert a velünk egyforma képességű csapatokat szinte kivétel nélkül legyőztük, csak az erősebb riválisoktól kaptunk ki. Kicsi hiányérzetem azért van, mert a három döntetlenünkből kettő nyerhető volt véleményem szerint, összességében talán négy pont bennünk maradt. A látottak alapján a helyünkön vagyunk, most már az lesz a cél, hogy ebből tavasszal se adjunk lejjebb.

(Nyitray András | kesport.hu)

 

 

Vélemény, hozzászólás?