Rangadóval folytatódik a bajnokság a HÉP-Röpke SE számára, amely a bajnokság második helyén álló Vasas SC-t fogadja vasárnap a kecskeméti Kocsis Pál Szakközépiskolában. A 18 órakor kezdődő találkozó zárt kapus lesz.

Eddig kifejezetten jó szezont fut a kecskeméti együttes, amely a tabella ötödik helyét foglalja el, hat meccs után négy győzelemmel áll, és eddig minden, a táblázaton mögötte elhelyezkedő csapatot legyőzött. A kötelező győzelmek tehát idén sorra összejönnek a hírös városiak számára, ám vasárnap egy bajnokaspiránst kellene meglepniük. Az ellenfél ugyanis a második Vasas lesz, amely egy meccs kivételével minden eddigi mérkőzését megnyerte, és már 18 ponttal áll a bajnokságban. Ráadásul a fővárosiak hat meccs óta veretlenek – legutóbb csak az első fordulóban kaptak ki Szegeden – és ezeken a találkozókon csupán egy (!) szettet veszítettek el. Szinte minden meccsüket magabiztos teljesítménnyel, 3:0-ra nyerik a piros-kékek.

Két eddigi rangadójukat elveszítették a kecskemétiek, hiszen ők is vereséggel távoztak Szegedről, emellett még az első körben Békéscsabán kaptak ki, de hozzá kell tenni, hogy a BRSE gárdája hibátlan teljesítménnyel listavezető. A harmadik nagyobb derbijét azonban az eddigiekkel ellentétben már hazai pályán vívhatja meg a Röpke, igaz, a Kocsis Pál Szakközépiskola nem az igazi otthonuk, de idén ott kell játszaniuk Kása Róbert tanítványainak.

A Röpke – Vasas mérkőzés sok mindenről dönthet, egyrészt a fővárosiak tartanák a lépést a békéscsabaiakkal, másrészt a kecskemétiek egy esetleges győzelemmel a dobogó közelébe is felléphetnének, azaz végletekig kiélezett, küzdelmes összecsapásra van kilátás.

Barabás Franciska átló, szélső ütő (HÉP-Röpke SE):Mint minden sportoló és csapat, mi is tele voltunk kétségekkel és kérdésekkel, hogy hogyan folytatódik, egyáltalán folytatódhat-e a szezon. Szerencsére a kormányrendelet alapján engedélyezték a bajnokság folytatását, illetve az edzések lehetőségét is. Vasárnap a Vasas csapata látogat hozzánk, amely az utánpótlás bajnokságban is szerepel. Küzdelmes meccsre számítunk, ahol minden egyes labdamenetben minden pontért meg kell harcolnunk. Úgy gondolom, a sikerünk kulcsa a rutin, a tapasztalat és az összeszokottság hármasa lehet. Ebben bízva reménykedem, hogy töretlenül folytatódik menetelésünk felfelé a tabellán.

HÉP-Röpke SE – Vasas SC

Női röplabda NB II. Kelet ‘B’ csoport, 8. forduló
2020. november 15. vasárnap, 18:00
Kocsis Pál Szakközépiskola, Kecskemét
Vezeti: Szabó A., Kaposvári

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük