A hírös városi lányok a Szombathellyel csaptak össze a Női Amatőr NBI. ’’Zöld’’ Csoportjának 7. fordulójában. Az első negyedben még pariban volt a két együttes, majd végül a Szombathely nagyon simán,  80-54-re megnyerte a mérkőzést.

Az első etapban egészen a 3. percig a hazaiak birtokolták a vezetést, de Burjánnak – a Kecskemét 9 pontjából 7-et vállalt – köszönhetően végig tartani tudta a lépést ellenfelével a hírös városi gárda, sőt, egy rövid időre a kecskemétieknél volt az előny, 8-9. Ezt követően azonban rákapcsolt a Szombathely, és elhúzott 5-tel, 14-9. Tasi kosarával még fel tudott zárkózni 3-ra a Kecskemét, de pár perc leforgása alatt összehozott egy 10-0-s futást a hazai együttes, 21-11. A negyed végére már nem sikerült érdemben faragnia hátrányából a Kecskemétnek, 23-15.

A második játékrészben ugyan a KKC szerezte az első kosarat Horváth révén, de utána már nem sok öröme akadt a hírös városiaknak, ugyan is a Szombathely ellentmondás nem tűrő játékkal átgázolt rajtuk. A negyed felénél már 16 pontos előnye volt a vasiaknak, 35-19. A vendégek már csak 4-et tudtak dobni a játékrész hátralevő részében, így a hazaiak gyakorlatilag a nagyszünet előtt pontot tettek a meccs végére, 45-23.

A szünet után még voltak szebb pillanatai a Kecskemétnek, de a szombathelyiek lendülete a 3. etapban is töretlen volt, így azt is nagyon simán behúzták 20-15-re (65-38). Az utolsó játékrészben aztán engedett a gyeplőn a hazai együttes, a magabiztos előny birtokában már nem hajtottak úgy a vasiak, mint az előző negyedekben, amit a KKC ki is használt, és szerezve némi vigaszt, megnyerte a 4. etapot, 16-15-re. A mérkőzés végén viszont így is a hazaiak örülhettek, hiszen nagyon sima, 26 pontos győzelmet arattak (80-54), így továbbra is hibátlan mérleggel őrzik első helyüket a tabellán.

Kónya Levente vezetőedző (KKC): – Ezúttal nem tudtunk felnőni ellenfelünkhöz, sem fizikálisan, sem mentálisan. Helyenként voltak szép dolgaink, de sajnos ez ma csak erre volt elég. Megyünk tovább, a következő meccsen igyekszünk javítani a hibáinkon. Gratulálok a Szombathelynek a győzelemhez!

Szombathelyi Egyetem – Kecskeméti KC 80 – 54 (23-15, 22-8, 20-15, 15-16)

KKC: Magna, Horváth, Tasi, Fekete, Burján

Csere: Virág, Viski, Pettner, Bálind

Pontszerzők: Horváth 15/3, Burján 13/3, Pettner 11, Tasi 6, Fekete 5, Magna 4

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: kesport.hu/archív)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük