Vasárnap a bajnoki címre törő Vasas gárdáját fogadta a HÉP-Röpke SE a női röplabda másodosztály 8. fordulójában. A kecskemétiek a héten nem tudtak edzeni, előző fellépésük óta szinte labdába sem értek, mégis ötszettes mérkőzést játszottak a fővárosiakkal. A vége 2:3 lett, de ez a vereség győzelemmel ér fel Kása Róbert együttesének.

A rangadó előtt a Vasas egy kivételével minden mérkőzését megnyerte az idei szezonban, ráadásul az előző hat meccsén csupán egy szettet veszített el, míg a kecskemétiek négy győzelemmel és két vereséggel álltak a forduló előtt. A koronavírus-járványhelyzet inkább a hírös városiak számára okozott több problémát, hiszen edzeni nem tudtak a rangadó előtt, illetve két játékosuk – a center Fekete Lívia és a feladó Lehoczki Kornélia – sem tudta vállalni a mérkőzést.

A meccset a Vasas kezdte jobban, az első szett igazából arra ment rá a Röpke játékosainak, hogy visszarázódjanak a játékba, ugyanis a héten nem tudtak edzeni sem, méghozzá azért, mert a kormányrendelet és a digitális oktatásra való átállás következtében nem találtak szabad iskolát és tornatermet. Ennek köszönhetően az első játszmát könnyedén, 16:25-re behúzták a vendégek. (0:1)

A második felvonás játékának képe teljesen más volt. A Röpke nemcsak, hogy meccsben volt, de jobban is röplabdázott ellenfelénél. Hamar tetemes előnyre tettek szert a kecskemétiek, és bár a végére visszajött a Vasas, esélye már nem volt a fordításra, 25:21-re nyert Kása Róbert csapata és egalizált. (1:1)

A harmadik játszma szoros játékot hozott, a vezetés megszerzéséért játszottak már a hírös városiak, és többször jobban is álltak, ám a fővárosiak is jól küzdöttek. A szett vége felé a vendégeknek jött ki jobban a lépés, 15 ponthoz érve akadozni kezdett a hazaiak játéka, így a végeredmény 18:25 lett. (1:2)

A csata megnyeréséért lépett pályára a negyedik játszmában a Vasas, míg a Röpke a meccsben maradásért küzdött. Ehhez mérten a mérkőzés szoros, izgalmas lett, hol a kecskemétiek léptek el ellenfelüktől, hol a Vasas jött vissza a meccsbe és vette át a vezetést, hogy már a Röpkének kelljen hátrányból visszaküzdenie magát. Ez a hullámzó tendencia a végjátékban a hírös városiak malmára hajtotta a vizet, hiszen a szett végére újra ők álltak jobban, és hatalmas lelkierőről tanúbizonyságot téve 25:19-re megnyerték a játékrészt, esélyt adva maguknak arra, hogy akár a találkozót is behúzzák. (2:2)

Jöhetett a döntő szett, amely során végig fej-fej mellett haladtak a felek. Egészen 11:11-ig mentek el a csapatok, ekkor azonban kijött a fáradtság és a koncentráció hiánya a Röpke játékosainál. Minden bizonnyal azért, mert kétórás meccsnél perdöntő faktor lehet a felkészültség, márpedig a Vasas saját csarnokában kellőképpen fel tudott készülni erre a derbire, és kihasználta a kecskeméti hibákat, így 11:15-re meg is nyerte a döntő szettet. (2:3)

A vereség ellenére jó szájízzel hagyhatták el a pályát a kecskemétiek, egy pontot szereztek a bajnokaspiráns ellen, így csalódottságra okuk nem lehet. A HÉP-Röpke SE legközelebb november 21-én lép pályára, amikor a KISTEXT csapatát fogadja majd.

Kása Róbert vezetőedző (HÉP-Röpke SE):A vírushelyzet számunkra okozott nagyobb problémákat, hiszen két játékosunk sem tudta vállalni a mérkőzést. Akik a hiányzók helyére beálltak, nagyon szépen helytálltak. Tudom, hogy a Vasas saját otthonában tud edzeni, nálunk más a helyzet, egyik iskolában sem tudtunk edzéslehetőséget biztosítani a héten a lányoknak. Ennek tudatában csak gratulálni tudok a játékosaimnak, minden elismerésem az övék, hogy ezt a meccset egy ilyen jó csapat ellen így hoztuk le. Az első szettben csak futottunk az eredmény után, de a második játszmától kezdve elkaptuk a fonalat, volt ritmusa a játékunknak. A szetteket tekintve és játszmán belül is eléggé hullámzó meccs volt, de hála Istennek több hullámhegyünk is volt. Mégsem mi nyertük meg a mérkőzést, edzőként és játékosként természetesen ez számít a végén, de ettől próbálok elvonatkoztatni, mert a körülményeket figyelembevéve számunkra ez a vereség győzelemmel ér fel.    

HÉP-Röpke SE – Vasas SC 2 : 3 (16:25 [21’], 25:21 [26’], 18:25 [25’], 25:19 [24’], 11:15 [15’])

Női röplabda NB II. Kelet ‘B’ csoport, 8. forduló
2020. november 15. vasárnap, 16:00
Kocsis Pál Szakközépiskola, Kecskemét
Vezette: Szabó A., Kaposvári

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: kesport.hu/archív)

 

Vélemény, hozzászólás?