Egy mérkőzés hiányzott volna az SC Hírös-Ép számára, hogy lezáruljon számukra az őszi szezon, de a KHTK II. elleni rangadót csak jövőre pótolhatják. Kitl Zoltán játékos-edző szerint képesek lehetnek tavasszal elérni a dobogót, de ez még sok tényezőn múlik majd. 

Az SC-Hírös-Ép sem tudta teljes egészében lezárni az őszi szezont, a KHTK II. elleni rangadótok elmaradt az utolsó körben. Mi volt ennek az oka? 

A szabálymódosítás értelmében elég az egyik csapatnak jeleznie, hogy halasztani szeretne. A mi csapatunk megvolt, de a Félegyháza jelezte, hogy a sérülések és betegségek miatt kevesen vannak. Sajnálom, mert sajnos ritkán tudtunk úgy összeállni, hogy a komplett kezdő megvolt, hiszen itt mindenkinek a munka az első, ez többször is ütötte a mérkőzéseket, így zártunk végül a hatodik helyen. Szívesen játszottunk volna, de majd pótoljuk tavasszal.

Említetted, hogy hatodik helyen zártatok. Nagy átalakuláson esett át a megye II-es együttes nyáron, ennek tükrében hogyan értékelnéd a szerepléseteket? 

A tavalyi csapat teljes egészében kicserélődött, illetve megfiatalodott. A cél az elnök úr részéről az első hat hely valamelyike volt. Sokat számított volna az elhalasztott meccs, mert kettő pontra vagyunk csupán a dobogótól, hazai pályán lett volna esélyünk ezt elérni. Probléma nincs, az élmezőnyhöz tartozunk, várjuk a következő félévet, amire próbálunk erősíteni is, amennyiben a körülmények adottak lesznek a vírusra való tekintettel. 

Hogyan zajlik az évből hátralévő időszak számotokra? 

Az ifivel és a felnőttel ideiglenesen felfüggesztettük az edzéseket. Pénteken tartottunk egy évzáró edzést, akkor abban maradtunk, hogy január végén kezdjük majd a felkészülést, ha már tudjuk a bajnoki rajt időpontját is. A serdülőtől az U6-ig még folynak az edzések, ameddig lehet. 

Milyen erősítésekben gondolkodtok? 

Most sokkal nehezebb dolog ez, hiszen kell a klubok beleegyezése is. Megnézzük, kik hajlandóak jönni, kiket enged el ezek után a klubjuk, utána tudunk gyakorlatilag szelektálni. Én úgy érzem, hogy mindenképpen kellene még egy támadó és egy védő is a csapatba, ez a két poszt élvez prioritást. 

Az első hatban benne vagytok, mivel lennél elégedett a szezon végén? 

A minimális cél továbbra is ez, de véleményem szerint képesek lehetünk odaérni a dobogóra. Az első hely sem lehetetlen, hiszen éppen az a Félegyháza vezet, akikkel van egy elmaradt meccsünk. Amennyiben ezt megnyernénk, csak négy pontra lennénk tőlük. Sok múlik azon, hogy mikor kezdődik a bajnokság, milyen erőállapotban jönnek vissza a játékosok. Az edzések leálltak, terembe se nagyon tudunk menni, így kicsit nehéz a helyzetünk, de szerintem a többi csapat is ezzel küszködik. 

A koronavírus értelemszerűen a sportba is begyűrűzött, ezt hogyan tudtátok áthidalni ősszel? 

Heti két edzésünk volt szerdán és pénteken, ezeket úgy tudtuk megoldani, hogy a felnőtt és az ifi egyben tartotta az edzéseket. Így nem volt létszám problémánk, mindig teljes pályán tudtunk edzeni. Ezt a részét sikerült jól megoldani, az már más kérdés, hogy egy vírusmentes univerzumban az lenne az ideális, ha ezt a két edzést csak a felnőtt csapatnak tudnám tartani. A márciusi leállás után mindenki ki volt éhezve már a futballra, ezt a részét úgy érzem sikerült pótolni. Én a felnőtt csapat mellett a serdülőt is koordinálom, illetve szakmai igazgató is vagyok, ami eleinte nehéz volt, de sikerült okosan logisztikázni. Kevés szabadidőm maradt, de ezt édes teherként éltem meg.

(Nyitray András | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?