A második negyedben nyerte meg a meccset a Kecskeméti KC

Az Amatőr Női NBI. Zöld Csoportjának 8. fordulójában a fővárosi Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia csapatával csaptak össze a hírös városi kosaras lányok, és egy rendkívül kiélezett meccsen végül megszerezték szezonbeli 3. győzelmüket, 81-72-re győzték le a KLKA-t. 

Az első negyed  nem kezdődött jól a hírös városiak számára, hiszen ellenfelük elhúzott 5-tel, 0-5. Azonban Kele, Burján és Fekete pontjaival egy perc leforgása alatt fordítani tudtak a hazaiak, majd elhúztak 6-tal, 11-5. A Lenke nem sokkal később kishíján egyenlített Opitz hármasával (11-10), de Bibok, Burján és Fekete kosaraival gyorsan 8-ra duzzadt a KKC előnye, 18-10. Egészen a negyed végéig tartotta előnyét a KKC, majd az utolsó percben rákapcsoltak a fővárosiak és nem sok hiányzott az egyenlítésükhöz sem, 26-23. 

A második etap elején feljött 1-re a KLKA, de Tasi és Fekete ziccereivel gyorsan 8-ra nőtt megint a KKC előnye, 33-25. A 6. percben aztán már 12-vel mentek a hírös városiak, miután Horváth dobott be egy hármast, 39-27. A kecskemétiek nagyon magukra találtak ebben a játékrészben, sorra szórták a kosarakat, ami azt eredményezte, hogy a Lenke nem tudott hozzájuk közel kerülni egy pillanatra sem. A nagyszünetre végül magabiztos, 13 pontos előnnyel mehettek a hazaiak, 50-38.

A harmadik negyed elején változatlan volt a játék képe, a kecskemétiek egészen a 7. percig ugyanolyan dominánsan játszottak, mint az előző két negyedben. A játékrész végén ezt egy kisebb rövidzárlat követte, a mérkőzés ezen szakaszában pontatlanabbak, és szervezetlenebbek voltak a hírös városi lányok, ami azt eredményezte, hogy némileg magukra húzták a fővárosiakat, 7 egységre dolgozta le hátrányát a KLKA, 62-55.

A negyedik etap nyíltsisakos küzdelmet hozott, a 3. minutumban sikerült egyenlítenie a Lenkének, 62-62. Ezt követően megint a KKC percei következtek, elhúzott 9-cel a hírös városi együttes, 71-62. A mérkőzés azonban továbbra is bővelkedett az izgalmas pillanatokban, az utolsó másodpercekben kishíján kiegyenlítettek a fővárosiak (74-72), de Burján büntetőivel végül eldőlt a mérkőzés. A KLKA-nak végül Tasi és Bibok vitt be egy-egy utolsó “ütést”, így 9-cel nyerte a meccset a KKC, 81-72.

Kónya Levente vezetőedző (KKC): – Maximális gratuláció a lányoknak, a harmadik negyedet leszámítva mindegyikben dominálni tudtunk. dobásban néhol pontatlanok voltunk, de ennek ellenére is össze tudtunk hozni 81 pontot, ami külön öröm. Megszereztük szezonbeli 3. győzelmünket is, amit a következő meccsen mindenképp szeretnénk tovább növelni.

Kecskeméti KC – Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia 81 – 72 (26-23, 24-14,  12-18, 19-17)

KKC: Fekete, Tasi, Burján, Horváth, Kele 

csere: Bibok, Kiss, Pettner, Konfár, Balogh, Magna, Bálind

kecskeméti pontszerzők: Fekete 12/9, Bibok 16, Tasi 9/3, Burján 16/6, Kiss 8, Horváth 11/3, Magna 5/3, Kele 4

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba | kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!