Kecskemét All Stars – az elmúlt hét legjobb kecskeméti sportolói

A kesport.hu stábja szubjektív véleménye alapján ezúttal is összeállította az All Stars csapatát, amelyet azok a játékosok alkotnak, akik kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak együttesük sikeréhez, jó eredményéhez. 

A hét csapatának tagjai:

Gál Szabolcs labdarúgó (KTE HUFBAU): 

A szezon eddigi lefontosabb mérkőzését nyerte meg vasárnap a Kecskemét harmadosztályú labdarúgócsapata, miután a harmadik helyen álló, de a vesztett pontok tekintetében a KTE-vel holtversenyben listavezető Iváncsa gárdáját győzte 1-0-ra a Széktói Stadionban. A találkozó egészen a 90. percig 0-0-ra állt, gyűrték egymást a csapatok, voltak itt is ott is lehetőségek – az Iváncsának egy les miatt megnem adott találata is született – majd a rendes játékidő és a meccs utolsó momentumából megszerezte a győzelmet jelentő gólt a KTE. Egy szöglet után Ludasi Martin fejéről csúszott meg a labda és a hosszún érkező Gál Szabolcs bekotorta azt a kapuba. Gál az egész mérkőzés során helytállt pozíciójában, a védelem tengelyén, magabiztosan játszott és megint ő volt a nyerőember, így nem véletlen, hogy a Kesport All Stars csapatában ismételten helyet kapott – immáron harmadjára. A védőnek ez volt a hatodik találata ebben a kiírásban, és ebből hármat a 80. perc után, kettőt a 90. percben vagy azután lőtt. Ha a góljai nem lennének, 10 ponttal lenne kevesebbje a Kecskemétnek. Így azonban vezeti a tabellát az őszi kört követően Gombos Zsolt csapata, és legközelebb egy újabb rangadón aratott győzelemmel a helyét az élen be is betonozhatja, ugyanis a jelenleg harmadik helyezett FTC II. látogat majd vasárnap Kecskemétre. 

Bozidar Simic futsalos (SG Kecskemét Futsal): 

Az előző héti Veszprém elleni bravúrgyőzelmét követően hazai pályán is nyert a kecskeméti futsalcsapat. A ScoreGoal a mindig veszélyes Aramis SE ellen győzött hétfőn este a Messzi István Sportcsarnokban egy olyan mérkőzésen, amely komoly izgalmakat és tíz gólt hozott. Koós Károly együttese 6-4-re nyert. A meccs hőse Bozidar Simic volt, aki 3-3-nál, az összecsapás kritikus pontjánál két perc alatt két gólt is szerzett a 36. és a 37. minutumban. Mindkét találatot üres kapura jegyezte, miután az ellenfél öt mezőnyjátékossal, kapus nélkül támadott, ám Simic szemfüles volt és két labdát is elcsalt a budaörsiektől. Bár 5-3-nál rögtön eredményes volt az Aramis és nyílttá tette az utolsó két percet, a találkozót ekkor végérvényesen is eldöntötte Simic, aki másodpercekkel a végső dudaszó előtt meglőtte csapata hatodik, saját maga harmadik gólját, így alakult ki a 6-4-es végeredmény. Mesterhármasával Simic fellépett a házi góllövőlista első helyére, ahol Vladyslav Scherbannal együtt vezet 7-7 góllal. Az SG jelen állás szerint a negyedik helyen áll a bajnokságban, ráadásul úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint az előtte szereplő csapatok. A kék oroszlánok legközelebb Újpesten lépnek pályára november 27-én. 

Burján Bianka kosárlabdázó (Kecskeméti KC): 

Megszerezte szezonbeli harmadik győzelmét a KKC, miután vasárnap 81-72-re nyert a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia ellen. A hírös városiak végig magabiztos teljesítményt nyújtottak, a négyből három negyedben is jobbnak bizonyultak ellenfelüknél. A találkozón a kecskemétiek húzóembere Burján Bianka volt, aki 16 ponttal és 22-es VAL-értékkel zárt, utóbbi mutatóban a mezőny legjobbja lett. A büntetőit százszázalékkal értékesítette, 2 triplát is bedobott, 10 lepattanót szedett össze, kiharcolt 6 faultot, kiosztott 3 gólpasszt és emellé még szerzett 4 labdát is. Összesen 31 játékpercet töltött a pályán, a kecskemétiek közül a legtöbbet, s mezőnymunkájával joggal érdemelte ki a meccs embere címet. A KKC legközelebb ismét hazai pályán fog megmérkőzni soron következő ellenfelével, a Zsíros Akadémia Kőbányával, és ez is jó meccsnek ígérkezik, hiszen mindkét gárda azonos mérleggel, 3 győzelemmel és 3 vereséggel áll. Azt a mérkőzést december 5-én rendezik. 

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotók: Tóth Csaba | kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!