Ivkovics Sztojan: „Mintha hadifoglyok lennénk” – újabb három pozitív teszteredmény a válogatottnál

A magyar férfi kosárlabda-válogatott karnyújtásnyira van attól, hogy ismét kiharcolja az Európa-bajnoki részvétel jogát. A nemzeti együttes a kecskeméti edzőtábor után már el is utazott Szlovéniába, a következő két selejtezőmeccs helyszínére, ahol kedden este kiderült, hogy egy játékos tesztje pozitív lett, a csapat így karanténba került. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány portálunknak elárulta, ma reggelre még három játékosnál mutatták ki a vizsgálatok a fertőzést.

„Mindenkinek két negatív tesztje volt indulásunk előtt, így utaztunk ki Szlovéniába – kezdte a kesport.hu-nak adott nyilatkozatát Ivkovics Sztojan. – Megérkezésünk után a helyszínen is vizsgálatok vártak ránk, és tegnap este szóltak, hogy egy valakinek pozitív lett az eredménye. Ma reggelre megtudtuk, hogy van még három emberünk, akinek a koronavírustesztje pozitív lett, ebből kettő játékos, míg egy személy a delegációnk tagja. A furcsa az egészben az, hogy mindhárom érintett játékosunk ezelőtt már átesett a Covid-víruson, és azóta már volt nem is kettő, de több negatív eredményük is.”

„Olyan, mintha hadifoglyok lennénk – folytatta a kapitány a nehéz helyzetről. – Nem tudom, hogy mik a következő lépések. Újabb tesztek következnek mindenki számára, az eredményektől függ minden. Karanténban vagyunk, mindenki a szobájában van.”

Ivkovics Sztojan arra a kérdésünkre, mikor derül ki, hogy pályára tud-e lépni szombaton a válogatott, a következő választ adta: „Nem tudjuk. Semmit sem tudunk, várnunk kell a teszteredményekre. Nagyon nehéz a helyzetünk, mert nem tudunk edzeni, videózni, teljesen kiesünk a felkészülésből. Aki ismer engem, az tudja, hogy az alapelvem az, hogy ha kap az ember egy pofont, abból fel kell állni, tovább kell menni és még erősebben kell küzdeni a célokért. Bizakodó vagyok!” 

„A játékosokon nincs nyomás, csak rajtam van. Enyém a felelősség, én vagyok a szövetségi kapitány. Még mindig tartom azt az állításomat, amit eddig is mondtam, azaz továbbra is kellemesebb helyzetben vagyunk, mint az orvosok, egészségügyi- és szociális ágazatban dolgozók, akik nap mint nap életük harcait vívják meg a vírus legyőzéséért. Azt mindenkinek tudni kell, hogy olyan helyzetben van a csapat, az ország, a világ, amelyben még soha. Ám próbálunk ettől elvonatkoztatni, várjuk a fejleményeket, a negatív eredményeket és azt, hogy milyen kerettel tudunk pályára lépni.”

A magyar férfi kosárlabda-válogatott november 28-án Ausztriával, két nappal később a címvédő és házigazda Szlovéniával csapna össze a soron következő két Európa-bajnoki selejtezőjén. Hazánk válogatottja az első két találkozóját megnyerte, hazai pályán a szlovénokat, idegenben az ukránokat győzte le, így vezeti a csoportját. Az F-csoportban Ukrajnának és Szlovéniának egy-egy sikere van, míg Ausztria két vereséggel az utolsó. A négyesből az első három jut ki a 2022-re halasztott Eb-re, amelynek Csehország, Grúzia, Olaszország és Németország ad otthont.

(Vizi Zalán | kesport.hu | a nyitókép forrása: Koncz Márton)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!