Világhírű edzővel készül az Újpest az SG Kecskemét Futsal ellen – a pénteki meccs élőben csak a Kesport TV-n!

Péntek este a férfi futsal NB I 12. fordulójában az Újpest otthonába látogat az SG Kecskemét Futsal. A lila-fehérek szezonbeli harmadik sikerükre hajtanak, míg a ScoreGoal tartaná jó formáját és tovább tapadna az élmezőnyre. A találkozót a Kesport TV élőben fogja közvetíteni! 

Nem úgy alakult a szezon eddig az újpestiek számára az élvonalbeli futsalbajnokságban, ahogyan azt eltervezték, ugyanis 11 meccs után csupán 2 győzelemmel állnak. Az ősi rivális FTC-t ugyan megelőzik, de így is csak a 8. helyen tanyáznak a tízcsapatos ligában. Két idáig megszerzett sikerét a még nyeretlen Nyírgyulaj és a komoly gondokkal küzdő Dunaferr ellen szerezte a fővárosi együttes. 

Ezzel szemben a Kecskemét nagyon kiegyensúlyozott teljesítménnyel szerepel ebben az idényben, a mérlege pozitív (10 meccs, 6 győzelem) és csak öt pontra van a dobogós helytől úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint az előtte álló Veszprém. Az a Veszprém, amelyet legyőzött Koós Károly együttese két fordulóval ezelőtt, óriási bravúrsiker volt az, mellyel az SG végérvényesen is feliratkozott a felsőházba jutásra komoly esélyekkel pályázó csapatok közé. Ezután hétfőn az Aramist is felülmúlták Mánya Szabolcsék 6-4-re. 

Ami mégis pici aggodalomra adhat okot a kecskemétiek számára, az az, hogy az Újpestnél „most vagy soha” helyzet állt elő, hiszen, ha nem kezdi el gyűjtögetni a pontokat, akkor biztosan nem juthat felsőházba idén. Ehhez mérten a Dunaújváros ellen aratott 6-0-s siker után Berettyóújfaluban közel volt a meglepetéshez az UTE, amely 3-2-re kapott csak ki (csak úgy, mint a Kecskemét november 13-án a Magyar Kupában). 

Plusz adalék és motiváció lehet a nagymúltú klub számára az, hogy a világhírű edző, Ricardo Sobral, ismertebb nevén Cacau segít felkészülni a liláknak erre a meccsre. Cacau, a többszörös bajnok, kétszeres Bl-győztes edző fia, Ricardo az Újpestben játszik, ezért tölti szabadságát a fővárosban a tréner. Kérdés, hogy szakértelmével az Újpest vissza tud-e vágni a Kecskemétnek a szeptemberi, 1-0-s vereségéért. Pénteken 20 óra 30 perctől élőben mutatjuk a találkozót a Kesport TV-n. 

Koós Károly vezetőedző (SG Kecskemét Futsal): – Szeptemberben legyőztük a soron következő ellenfelünket hazai pályán, de azóta sok minden változott Újpesten. Kiélezett, komoly csatára számítunk pénteken. A koronavírus miatti karanténból jól jöttünk vissza, volt két remek meccsünk a Berettyó és a Veszprém ellen. Várható volt, hogy a lendület után holtpont éri el a csapatot, ez az Aramis ellen érezhető volt. Bár győztünk hétfőn a budaörsiek ellen, nem éreztem élesnek a játékosaimat, fáradtak voltunk. Ha fejben frissebbek vagyunk, jobb döntéseket hozunk, akkor könnyebben is nyerhettünk volna. Az Újpest számára szerintem utolsó szalmaszál lehet ez a meccs. 12 ponttal vannak mögöttünk a lilák. Szakmailag óriási erősítés lehet számukra, hogy a világhírű Cacau-t maguk mellett tudhatják, illetve a játékosállományban is megtalálták az ideális összetételüket. Nekünk kényelmesebb a helyzetünk, köszönhetően annak, hogy 6 ponttal gazdagodtunk, mióta a karanténból visszatértünk. Ugyanazzal a csapattal fogunk kiállni pénteken, mint hétfőn, a sérültjeink nem épültek még fel.   

Újpest RFC 220-Volt – SG Kecskemét Futsal

Férfi futsal, NB I, 12. forduló 
2020. 11. 27. péntek, 20.30
Budapest, UTE Atlétikai Stadion (zárt kapus)
TV: Kesport TV

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!