Utolsó pillanatban szerzett góllal, hat mezőnyjátékossal győzött az Újpest otthonában az SG Kecskemét Futsal

Pénteken a nyolcadik helyezett Újpest otthonában lépett pályára az SG Kecskemét Futsal az NB I 12. fordulójában. A sérülések miatt megtizedelt hírös városiak hatalmasat küzdöttek, kétszer is felálltak hátrányból és a végén még volt erejük megszerezni a vezetést. A nyerőember megint Simic volt, a vége 2-3 lett. 

A találkozó előtt nem volt könnyű helyzetben a kecskeméti együttes, ugyanis mindössze hat olyan mezőnyjátékos állt Koós Károly vezetőedző rendelkezésére, akik bevehetők voltak, ugyanis, bár be volt nevezve a keretbe Móra Viktor és Récsei Péter is, de sérülésük miatt nem léphettek pályára, illetve Darko Ristic sem, aki még az Aramis ellen szenvedett bordazúzódást. 

A mérkőzést ennek megfelelően úgy kezdte a hírös városi csapat, hogy átengedte a teret az újpestieknek, akik labdabirtoklásukat nem tudták gólra váltani. A lilák több távoli lövéssel is próbálkoztak, a legveszélyesebbek Ricardo Lineker és Lucas Moreira nevéhez fűződtek, de Tombácz mindig a helyén volt. Sőt, a labdarúgó megyei első osztályban, a Kiskunfélegyházában is szereplő Kulcsár lövését is ki tudta ütni a vendégek kapusa. A kék oroszlánok egy Scherban által élesen középre lőtt, de a kapu előtt elsuhanó labdával veszélyeztettek, gól nem lett belőle, így csak úgy, mint a két csapat szeptemberi találkozásakor, ezúttal is gólnélküli állással vonultak az öltözőbe a felek. 

A második játékrész nagyon lendületes és szórakoztató játékot hozott. Az első percekben szinte minden támadás veszélyes, kaput eltaláló lövéssel vagy blokkról levágódó kísérlettel zárult. Ebből az adok-kapok helyzetből az Újpest szerzett vezetést, Sobral bombáját Tombácz lábbal még védeni tudta, de Lucas a kipattanót a kapuba vágta, 1-0. A kecskemétiek nem teketóriáztak, csupán egy perc telt el és máris egyenlítettek. Gavrilovic kapott remek indítást, s ziccerét higgadtan tekerte el a hálóőr mellett, 1-1. Ezt követően mindkét oldalón adódott komoly helyzet, amiből megszerezhették volna a vezetést. Tombácznak több nagyobb bravúrt kellett bemutatnia, mint kollégájának, de öt perccel a vége előtt már ő sem tudott hárítani. Sobral húzott el a bal oldalon, a brazil jó cselét követően szépen lőtte ki a hosszút, 2-1. A 37. percben időt kért Koós Károly vezetőedző és kapus nélkül, öt mezőnyjátékossal folytatta a találkozót az SG, aminek hamar meglett az eredménye, Simic lőtte erőből középre a labdát, amely végül Linekerről a saját kapujába pattant, így a vendégek megint egyenlítettek. A slusszpoén azonban nem ekkor, hanem 27 másodperccel a végén jött el, amikor elindított még egy kontratámadást a Kecskemét, amelynek végén Gavrilovic hozta kihagyhatatlan helyzetbe Simicet, aki megszerezte a győzelmet jelentő harmadik gólt. A vége 2-3 lett.

Bozidar Simicnek ez a 27 másodperccel a vége előtt szerzett találata volt már a nyolcadik gólja ebben a szezonban, és mindegyiket a meccsek utolsó hat percében lőtte. Csak úgy, mint például az Újpest elleni hazai összecsapáson szeptemberben, amikor a 36. minutumban volt eredményes, míg most a legeslegvégén. Győzelmével az SG továbbra is tapad a Haladás-Berettyóújfalu-Veszprém bajnoki címre is esélyes triójára. 

Póta Balázs Dániel játékosedző (Újpest RFC 220-Volt): – Taktikus meccs volt. A kecskemétieknél kevés játékos volt bevethető, így kontrákra játszottak, ami bejött nekik. Kétszer is vezettünk, érzésem szerint le is zárhattuk volna a meccset, ezt nem tettük meg és a kihagyott helyzetek megbosszulták önmagukat. Nem mondom, hogy győzelmet értünk volna, mert olyan jól játszottunk, de nagyon fájó így kikapni. Ezt a vereséget a rutin számlájára írom. 

Koós Károly vezetőedző (SG Kecskemét Futsal): – Csodaszámba megy, amit csinálunk. Ennyire kevesen, ilyen csapatok ellen ennyire fantasztikus eredményeket elérni, nincsenek szavak arra, ahogyan a játékosok teljesítenek mérkőzésről-mérkőzésre. Nagyon fontos láncszemünk, Darko Ristic kiesett a hétfői meccs után, hat mezőnyjátékossal kellett lejátszanunk ezt a meccset. Nem volt más fegyverünk, csak az, hogy mélyen védekezünk, ezért kontrákra rendezkedtünk be. Kétszer is felálltunk hátrányból, de az, hogy az utolsó percben még volt erőnk eldönteni a meccset, az dicséri az erőnléti edzőnket, aki nyár óta velünk van, és munkája óriási plusz jelent számunkra.   

Újpest RFC 220-Volt – SG Kecskemét Futsal 2 – 3 (0 – 0)

Férfi futsal, NB I, 12. forduló 
2020. 11. 27. péntek, 20.30
Budapest, UTE Atlétikai Stadion (zárt kapus)
JV: Wittner József
Asszisztensek: Ibrikisz Máté, Vámosi Vanda

Újpest: Tyukász – Lucas, Lineker, Sobral, Suscsák. Csere: Kavalecz, Németh M., Póta, Kulcsár G., Józsa. Nem lépett pályára: Dohány, Varsányi, Bálint, Manhertz. Játékosedző: Póta Balázs Dániel.  

SG: Tombácz – Gavrilovic, Simic, Scherban, Mánya. Csere: Szedmák, Nyeste. Nem lépett pályára: Móra, Récsei, Csákó, Verebélyi. Edző: Koós Károly. 

Gólszerzők: Lucas (22.), Sobral (35.), illetve Gavrilovic (23.), Lineker (37. – öngól), Simic (40.) 

Sárga lapok: Sobral (17.), Suscsák (35.), Lucas (35.), illetve Gavrilovic (19.), Scherban (28.)  

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!