Bő egy hónappal az előző mérkőzése után most pénteken tért vissza a pályára a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoportjában. A Messzi István Sportcsarnokban lejátszott találkozón a kecskemétiek ellenfele a nyeretlen Nyíregyháza volt. A karantén miatti hosszú kényszerpihenő nem látszott meg a hírös városi csapaton, amely magabiztos, 37-30-as sikert aratott.

Varga László találatával a nyíregyháziak szerezték meg a meccs első gólját, ám a KTE fantasztikusan kezdte a találkozót, első négy támadásából négy gólt lőtt. Ezt követően megint Varga volt eredményes a vendégektől, de a hátrányuk nem csökkent, hiszen Csordás és Országh is elkezdte a gólgyártást. Utóbbi egymást követő két találata után már 10-5 állt az eredményjelzőn. Sőt, 12-6-nál és 14-7-nél is tartotta a KTE azt, hogy kétszer annyi egységnél jár, mint ellenfele. Országh még az első félidő végén megszerezte a nyolcadik gólját is, vezérletével nagyon magabiztos előnnyel vonulhattak az öltözőbe a kecskemétiek, 20-13.

A második félidőt kettős emberhátrányban kezdte a Nyíregyháza, miután még az első játékrész legvégén egyik játékosukat és az edzőjüket, Bursac Bozidart is kétperccel büntették a játékvezetők. Ezt kihasználta a hírös városi együttes, és zsinórban szerzett három góllal – melyből kettőt Tóth Norbert jegyzett – beállította a tízgólos különbséget, 23-13. A nyírségiek becsületére váljék, nem adták fel, pedig tudható volt, hogy ez a meccs eldőlt, mégis küzdöttek, aminek az lett az eredménye, hogy a következő hét percben kilenc gólt is lőttek, emellé csak hármat kaptak, így feljöttek 26-22-re. Felcsillanhatott tehát a remény a pontszerzésre a vendég oldalon, de annál azért jóval rutinosabb csapat a Kecskemét, hogy leadjon egy tízgólos előnyt. Ennek megfelelően gyorsan visszarázódott a meccsbe a KTE, és Mazák, Szrnka, illetve Csordás góljaival pár minutummal később már kilenc gól volt közte, 32-23. Az utolsó tíz percben ötször voltak eredményesek a hazaiak, ebből Füstös kettőt, Horváth Andor hármat vállalt magára, és a KTE-Piroska Szörp 37-30-ra győzött.

Sikerével a Kecskemét ideiglenesen fellépett a tabella második helyére, egy pontra megközelítve az első helyezett Ózd csapatát. A KTE legutóbb egy évvel ezelőtt, 2019. december 6-án szenvedett vereséget hazai pályán a Cegléd ellen. Azóta bajnoki mérkőzésen bevehetetlen a Messzi István Sportcsarnok a kézilabdacsapatok számára.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp):Hellyel-közzel játszottunk csak jól. Több játékosunkon meglátszott a karanténhelyzet, ami az erőnléti állapotukat illeti. Próbáltam pihentetni azokat, akiket lehetett, és minél többet forgatni a csapaton. Egyetlen célunk volt ezen a meccsen, méghozzá az, ha csak egy góllal, akkor annyival, de nyerjünk. Több mint egy hónap kihagyás után nagyon nehéz úgy visszatérni tétmérkőzésen, hogy előtte edzőmeccset sem tudtunk játszani. Magabiztosan vezettünk végig, elégedett vagyok ezzel a mérkőzéssel és a játékosaim nagyszerű hozzáállásával!  

Bursac Bozidar vezetőedző (Nyíregyházi SN KFT): – Egy hónapja dolgozom ezzel a csapattal, és most volt először arra példa, hogy a játékosaim elfogadták azt, amit kértem tőlük. Most kezd összeállni a gárda mentálisan, erre kell építenünk. A Kecskemét nem a mi szintünk, véleményem szerint a KTE a legesélyesebb a bajnoki címre. A két csapat közti játékosállományban megmutatkozó különbségekhez képest nincs szégyellnivalónk ezután a meccs után. Mindent megtettünk a pályán, ez ma ennyire volt elég.

KTE-Piroska Szörp – Nyíregyházi SN KFT 37 – 30 (20 – 13)

Férfi kézilabda, NB I/B. Keleti-csoport, 11. forduló
2020. december 11. péntek, 19.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
Vezette: Bátori, Szécsi

A KTE gólszerzői: Országh 9 (2), Csordás 7, Füstös 5, Horváth A. 5 (1), Tóth N. 4, Mazák 4, Szrnka 3.

Kiállítások: 10 perc, ill. 14 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.

Vélemény, hozzászólás?