December 15-én, kedden a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacsapata a legnagyobb riválisával, a Mizse KC-val fog megmérkőzi a Liga Kupában. A zárt kapus találkozót a Kesport TV élőben fogja közvetíteni!

Kedden rendezik a 2020-as naptári év negyedik, egyben utolsó kézilabda megyei „El Clásicóját”, a Kecskemét-Lajosmizse derbit. A két csapat egymás elleni eredményei a hírös városiak számára kedvezőbbek, ugyanis háromból három találkozót nyertek meg idén a Mizse ellen. Még a tavalyi szezonban, január 24-én találkoztak először, akkor a Kecskemét 33-28-ra nyerte meg azt a Liga Kupa meccset. Az új szezonban is a kupában mérkőztek meg először a felek egymás ellen, október elején 35-27-re, majd október végén megint 33-28-ra győzött a KTE. Ez utóbbi már bajnoki volt, és mindkét meccset idegenben, Lajosmizsén vette sikerrel Bencze József csapata. 

Előző, október 24-én lejátszott mérkőzésük után a Kecskemét karanténba került, hiszen többen is pozitív koronavírustesztet produkáltak. Csupán 48 nappal később, előző pénteken térhetett vissza a KTE-Piroska Szörp, ám a kényszerpihenő nem látszódott meg a játékosokon, nagyon simán, 37-30-ra győzték le a Nyíregyházát.

Ami a lajosmizseieket illeti, nem túlzás állítani, hogy a leghullámzóbb teljesítmény az ő nevükhöz fűződik ebben az idényben. Azok után, hogy két vereséggel kezdték a bajnoki évadot, a harmadik fordulóban megverték a vesztett pontok tekintetében tavaly dobogós helyen végző, idén a Kecskemétet is legyőző Hatvan gárdáját. Meglepetésgyőzelmük után újabb három vereséget könyvelhettek el Avar György fiai, többek között a nem túl acélos Balassagyarmat ellen is alulmaradtak. Mégis pozitív szájízzel utazhatnak majd kedden a megyeszékhelyre Budjosó Mátéék, hiszen szombaton – szintén az előzetes várakozásokat felülírva – megverték a bajnokságban az addigi egyetlen veretlen csapatot, a Pick Szeged U22-t.

Hogy kedden a Liga Kupában melyik arcát látjuk a Mizse KC-nak, az majd kiderül, de egy biztos, mindkét csapat felszabadultan, de komoly csatára számítva szállhat harcba. A vendégeket majd a visszavágás vágya fűtheti, míg a kecskemétiek tartanák idei hazai veretlenségüket, illetve a Mizse elleni 2020-as hibátlan mérlegüket.   

A találkozót kedden, 19 órakor a Kesport TV élőben fogja közvetíteni!

Füstös Attila játékos (KTE-Piroska Szörp): – Személy szerint én a karanténhelyzet után rosszabb fizikális állapotra számítottam, mint amilyenben vagyok. Nagyon nehéz ilyen kevés idő alatt visszahozni azt a formát, amiben voltunk két hónappal ezelőtt, de szerintem mindenki, a játékosok, illetve az edzői stáb és Zaklajda József is – aki az erőnléti edzéseinket vezényli – azon van, hogy hamar ugyanabba az állapotba kerüljünk, ami jellemzett bennünket ezelőtt. Fontos lesz kedden, hogy megfelelő szinten bírjuk diktálni a tempót, mert ez az erősségünk, ha futhatunk, lendületből játszhatunk. A csapatunk, mint az látszott pénteken, a Nyíregyháza ellen is, ugyanúgy egyben van, mint mindig. Nyilván vannak még hiányosságok a játékunkban, de küzdünk egymásért és ez át fog lendíteni minket ezen a nehéz időszakon. Teljes erőbedobással készülünk minden edzésen, bízom abban, hogy ennek a Lajosmizse ellen is meg lesz az eredménye.

A kesport.hu stábjának tippje: Négy góllal győz a Kecskemét.

KTE-Piroska Szörp – Mizse KC

Férfi kézilabda, Liga Kupa, 4. forduló
2020. december 15., kedd, 19.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
TV: Kesport TV
JV: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor

Vélemény, hozzászólás?