Kedd este a KTE-Piroska Szörp a legnagyobb riválisával, a Mizse KC csapatával mérkőzött meg a Liga Kupa H-csoportjában. A találkozó első felében végig a Kecskemét vezetett, ám a második játékrészben átvette az irányítást a lajosmizsei gárda, amely egygólos sikert aratott.

A kecskemétiek kezdték jobban az összecsapást, a házi gólkirály Tóth Norbert, illetve Valaczkai révén rögvest két góllal elléptek. Benke és Bán góljaival egalizált a Mizse, ám ezután 5-0-s futást produkált a hazai együttes, annak ellenére, hogy már 4-2-nél időt kért a lajosmizsei tréner, Avar György. 7-2 után azonban a vendégeknek volt egy jobb periódusa, mellyel felzárkóztak 7-5-re. A félidő nagy részében tartotta két-három egységnyi előnyét a KTE, de többször is volt arra sansza a Mizsének, hogy egalizáljon. Ez a vendégeknek csak a sokadik próbálkozásukra, pont az első félidő utolsó támadásuk során jött össze. Mégsem döntetlennel vonultak szünetre a felek, ugyanis a KTE gyorsan elvégezte a középkezdést és Valacszkai nagyon messziről, jó 12 méterről bevette Lengyel kapuját, így a félidőben 17-16-ra vezetett a Kecskemét.

A második játékrész elején csapkodó volt a játék, rengeteg hiba jellemezte a csapatokat. Több, mint öt percet kellett az első gólra várni, amit a vendégek szereztek, ezzel egalizáltak, majd a vezetést is átvették. A KTE gépezete teljesen beragadt, majdnem tíz perc kellett a hírös városiaknak, mire meglőtték az első góljukat a fordulást követően. Ekkor Mazák volt eredményes, aki végül 6 találatig jutott. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Mizse is csak kétszer tudott tíz minutum alatt gólt dobni, így a kecskemétiek megúszták a hullámvölgyüket. Legalábbis ekkor úgy tűnt, hogy a Kecskemétnek nem kell ráfizetnie a hosszú gólcsendjére, ám a folytatásban mégis a lajosmizseieknek jött ki jobban a lépés. Bujdosó, Scheuring és Imregi találataival néggyel lépett el a Mizse, a KTE futhatott az eredmény után. Egy kettős emberelőnyt még kihasználtak a hazaiak, amely során egyre zárkóztak, de ebből nem lett fordulópont, ugyanis Avar György legénysége megint megrázta magát, és ismételten kiépítette háromgólos fórját. Az utolsó három percbe 27-30-as eredménnyel léptek be a csapatok, és ugyan a vendégek csak egyszer találtak be, a KTE nem tudta már utolérni ellenfelét. A vége 30-31 lett.

Minden sorozatot figyelembe véve utoljára 2020. január 15-én szenvedett vereséget hazai pályán a KTE-Piroska Szörp, akkor az élvonalbeli Dabas győzött egy Liga Kupa mérkőzésen a Messzi István Sportcsarnokban, míg NB I/B-s együttes ellen több, mint egy éve kapott ki hazai környezetben a Kecskemét. 2019. december 6-án még a Cegléd tudott a hírös városban győzni.  

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Az első félidőben jól játszottunk, bár nyilván ekkor is voltak hibáink, de a helyzeteinket belőttük. Ez a második játékrészben már nem sikerült, főleg a 40. és 50. perc között hagytunk ki kulcsszituációkban ziccereket, helyzeteket. A Mizse ebben a periódusban el tudott lépni négy góllal, s előnyét a végéig meg is tudta őrizni. Úgy gondolom, a Lajosmizse ma sokkal jobban akarta a győzelmet, mint mi.

Avar György vezetőedző (Mizse KC): – Úgy gondolom, ezt a mérkőzést mindkét csapat a felkészülés jegyében élte meg. A bajnoki pontvadászatra koncentrálunk, ott fontosabb feladataink vannak, hiszen szombaton már a Békést fogadjuk. A mai győzelmünknek természetesen örülünk, ezen az úton kell továbbmennünk!   

KTE-Piroska Szörp – Mizse KC 30 – 31 (17 – 16)

Férfi kézilabda, Liga Kupa, 4. forduló
2020. december 15., kedd, 19.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
JV: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor

A KTE gólszerzői: Mazák 6 (1), Tóth N. 5, Kátai 4, Francia 3, Füstös 3, Valaczkai 3, Országh 2 (1), Szrnka 1, Bíró 1, Horváth A. 1, Kis D. 1.

A Mizse gólszerzői: Scheuring 6 (2), Benke 5 (1), Bujdosó 5 (1), Imregi 4 (1), Petrik-Varga 3, Hollós 3, Bán 2, Kiss A. 2, Horváth V. 1.

Kiállítások: 8 perc, ill. 16 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 8/5.

Szöveg: Vizi Zalán I kesport.hu
Fotó: Tóth Csaba I kesport.hu

Vélemény, hozzászólás?