Ezúttal sem ment a MAFC ellen, kikapott a Kecskeméti RC

A Kecskeméti Röplabda Club pénteken a MAFC otthonába látogatott, ahol az Extraliga alapszakaszában küzdöttek meg egymással a csapatok. A találkozó sokkal jobban alakult a fővárosiak számára, akik az idei szezon során másodjára győzték le a KRC-t.

Két olyan csapat várt egymásra péntek este, amely rég játszott bajnoki mérkőzést. A KRC az ismert okok, a karanténhelyzet miatt legutóbb október 22-én, még pont a MAFC elleni hazai vereség során lépett pályára a bajnokságban, míg Nagy Péter együttese október 25-én játszott ezelőtt, amikor a Kaposvárt verték 3:1-re.

A találkozón végig a MAFC dominált, a kecskemétiek enerváltan, rosszul kezdtek. Ennek ellenére sokáig ott loholtak ellenfelük nyakán, de az első játszma végére a hazaiak a játék minden elemében a hírös városiak fölé nőttek. Ezt a felvonást egy 9:2-es rohammal zárta le a MAFC, így simán, 25:17-re nyert. A második játékrészben már felnőtt a feladathoz a Kecskemét, a játszma nagy részében fej-fej mellett haladtak a csapatok, sőt a vendégek többször is vezettek. A végjátékot azonban a fővárosiak bírták jobban, 25:23-ra győztek. A harmadik szettben már a meccsben maradásért küzdöttek Dávid Zoltán legényei, de nem sikerült számukra olyan előnybe kerülni, hogy az elég legyen a végelszámolásnál. Bár közelítve a 20 ponthoz, még a KRC állt jobban, de a végjátékban megint a hazaiak vették át a kezdeményezést. Összeségében tehát ebben a játszmában is jobban röplabdázott a MAFC, amely 25:20-ra győzött, így a meccset a vártnál sokkal könnyebben, 3:0-ra behúzta.

Október 22-én a Messzi István Sportcsarnokban győzött a MAFC a KRC ellen 3:1-re, ezúttal hazai pályán nyertek Nagy Péter fiai riválisuk ellen. A kecskemétieknek idén még lett volna egy találkozójuk, de a szövetség honlapjának adatai szerint a Pénzügyőr elleni elmaradt összecsapás mégsem decemberben, hanem január 6-án kerül pótlásra, így 2020-ban már nem láthatjuk a hírös városi röplabdázókat.

Dávid Zoltán vezetőedző (Kecskeméti RC): Megérdemelten nyert a MAFC. Ellenfelünk minden mutatóban jobb volt nálunk. Nem voltunk méltó vetélytársai a mai napon a fővárosi együttesnek. Nem folytathatjuk így tovább! Sokkal több tűz kell a játékosoktól ahhoz, hogy átlendüljünk ezen a holtponton, és mérkőzéseket tudjunk nyerni. Csak a második szett volt szorosabb, de amíg nem hisszük el, hogy ilyen helyzetben is tudunk nyerni, addig nem lehet esélyünk. Az egy dolog, hogy rossz statisztikával rendelkezünk, nem fogunk ki jó napot, de ha hitünk sincs, akkor feleslegesen lépünk pályára.

MAFC-BME – Kecskeméti RC 3 : 0 (25:17 [22’], 25:23 [25’], 25:20 [23’])

Férfi röplabda, Extraliga, 13. fordulóból előrehozott mérkőzés
2020. december 18. péntek, 19.30
Budapest, Vasas Folyondár Jobb Pálya
JV: Tillmann, Vári

A kecskeméti pontszerzők: Kandulinski 11, Krupánszki 7, Kaszap 7, Gebhardt 6, Nagy J. 6, Rabeka 5.

A meccs alakulása: 1. szett: 8:6, 16:15, 21:15, 25:17. 2. szett: 8:4, 15:16, 21:20, 25:23. 3. szett: 8:5, 16:13, 21:18, 25:20.

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!