Az MVFC Berettyóújfaluval csapott össze az SG Kecskemét Futsal, az NBI. 14. fordulójában. Egy sok gólt hozó mérkőzésen végül a Berettyó nyert 7-5-re.

Pár perc elteltével a középkezdés után, az első komoly védelmi megingást azonnal kihasználták a hazaiak, Rábl érkezett jó ütemben a hosszún, majd a kapuba passzolt, 1-0. 5 perccel később egyenlíteni tudtak a vendégek, Nyestének sült el a lába, óriási gólt ragasztott a felsőbe, 1-1. Nem sokáig örülhetett azonban a Kecskemét, rögtön válaszolt az MVFC, Horváth értékesített egy ziccert, 2-1. A Berettyó dominanciája újabb két találatot eredményezett a félidő végéig, előbb Fernandes térdéről pattant be egy középre lőtt labda, majd a menteni igyekvő Gavrilovic passzolta a saját kapujába a játékszert (ezt végül Horváthnak könyvelték el), így nehéz helyzetből vághattak neki a vendégek a második etapnak, 4-1.

A második félidőben ugyanabban a mederben folyt tovább a mérkőzés, a Berettyó birtokolta a labdát, de komoly helyzetekig nem igazán tudott eljutni,  a Kecskemét pedig továbbra is kontrákra volt berendezkedve. Nem kellett sokat várni az első gólra a második félidőben sem, Mánya szerezte meg a ScoreGoal szépítő találatát, 4-2. Azonban szinte a középkezdésből újabb gólt jegyezhettek a hazaiak, Rábl rúgta meg önmaga 2., a Berettyó 5. gólját, 5-2. A Kecskemét ezt nem hagyta válasz nélkül, egy labdaszerzés után Gavrilovic lőtt csőrrel a kapuba, 5-3. Mivel rohamosan telt az idő, de az egyenlítéshez nem kerültek közelebb a kék oroszlánok, Koós Károly 5 a 4 ellen küldte pályára csapatát, ami jó döntésnek bizonyult, hiszen Simic nagyszerű megoldása után 1-re zárkózott a ScoreGol, 5-4. Oliveira és Fernandes azonban letörte a kecskemétiek lelkesedését egy-egy védelmi hibát követően, így a vége előtt pár perccel biztossá vált a hazaiak győzelme. A végeredményt aztán Récsei állította be az utolsó másodpercekben, közelről tüzelt a felső sarokba, 7-5.

Sergio Mullor Cabrera vezetőedző (Berettyóújfalu): Ez a mérkőzés remekül tükrözte az elmúlt egy hónapunkat. Nem játszottunk jól, de így is nyerni tudtunk. Ez a teljesítmény lehet elég a Kecskemét ellen, de nem lesz elég, ha bajnokságot, kupát akarunk nyerni, továbbjutni a BL-ben.

Koós Károly vezetőedző (SG Kecskemét Futsal): Könnyen elkerülhető gólokat kaptunk sajnos, várható volt, hogy kijön a fáradtság ebben a nagy menetelésben. Ez ma jött el, dekoncentráltak voltunk, nem voltunk olyan intenzívek mint eddig. Az első félidőben többször be tudtak jönni közénk, ennek köszönhető, hogy kaptunk 4-et. Szünetben ezt átbeszéltük, azzal a részével elégedett vagyok, hogy rúgtunk 5-öt, de a bekapott gólok miatt van egy kis hiányérzetem.

MVFC Berettyóújfalu – SG Kecskemét Futsal 7-5 (4-1) 

Berettyó: Mezei- Rábl (C), Nagy I., Horváth, Szabó
csere: Sándor- Fernandes, De Oliveira, Szatmári, Sipos, Gál, Nagy D.

SG: Tombácz – Mánya (C), Ristic, Simic, Gavrilovic
csere: Verebélyi, Csákó – Récsei, Nyeste

gólszerzők: Horváth 2, Rábl 2, De Oliveira, Fernandes 2 ill., Simic, Nyeste, Mánya, Gavrilovic, Récsei

Vélemény, hozzászólás?