Szombaton délben rendezik a GBB ZRT Kecskeméti NKSE női kézilabdacsapatának utolsó mérkőzését ebben az évben. Varga József csapata a Pénzügyőr otthonába látogat, a találkozót a Kesport TV élőben fogja közvetíteni!

Szokatlan időpontban, szombaton déli 12 órakor rendezik a KNKSE újabb bajnoki mérkőzését, amely a nyolcadik lesz ebben a szezonban. Nem is lehetne jobb programot választani az ebéd mellé, mint a Kesport TV-vel tartani, hiszen izgalmas találkozóra van kilátás. A kecskemétiek ellenfele az a Pénzügyőr lesz, amely szintén három győzelemmel és négy vereséggel áll az idei évben, csakúgy, mint a hírös városiak.

Ez lesz a női kézilabda NB I/B Keleti-csoportjának utolsó mérkőzése, így más eredménytől már nem függ az, hogy amelyik csapat győz, az két helyet biztosan előrébb ugrik a tabellán. Jelenleg jobb gólkülönbségével előzi meg a Pénzügyőrt a hetedik KNKSE, amely, ha több, mint 13 góllal nyerne, három helyet is javíthatna.  A pakliban akár még ez is benne lehet, hiszen a Kecskemét győzött már idén 14, illetve 17 góllal is (a Göd és a Dunakeszi ellen), bár a Pénzügyőr ennél jobb gárdát alkot.

Ami inkább a kiélezett mérkőzés mellett szól, az az, hogy a fővárosiak eddig csak szoros meccset játszottak ebben az idényben. A legnagyobb különbségű találkozójuk a Vasas és a Tempo ellen volt, előbbitől öttel kaptak ki, utóbbit szintén öttel megverték.

Másik fontos aspektusa a meccsnek az lesz, hogy Varga József, a KNKSE vezetőedzőjének elmondása alapján egy játékosuk biztosan nem lehet ott az amúgy sem túl bő meccskeretben, hiszen az illető koronavírussal küzd, valamint két ember játéka is kérdéses, akik térdproblémával küzdenek. A fiatalabbakra így biztosan több szerep fog hárulni, míg a felnőttjátékosokra nagyobb teher. A Kecskemét egyébként így a karantén utáni első, 2020-as utolsó meccsén azért küzdhet, hogy megszakítsa október 4. óta tartó négymeccses nyeretlenségi sorozatát.

Az összecsapást a Kesport TV élőben fogja közvetíteni! 

A kesport.hu stábjának tippje: döntetlen

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE):Fiatal, hajtós, sokat futó csapat a Pénzügyőr. Rendkívül fegyelmezetten kell játszanunk, támadásban és védekezésben egyaránt. Kulcsfontosságú lesz, hogy az alapembereink, a rendelkezésre álló felnőttjátékosok hogyan tudják majd a hátukon vinni a csapatot még ilyen szerényebb létszámban is. Megvannak a fővárosi együttesnek is a gyenge pontjai, főleg védekezésben, amiket érdemes lesz támadnunk. Emellett támadásaink után gyorsan kell visszazárnunk, koncentráltan kell védekeznünk, nem szabad, hogy sok leindításos gólt kapjunk. Az ellenfélből kiemelkedik a balátlövő és az irányító, őket el kell bizonytalanítanunk. A szokatlan, déli kezdési időponthoz alkalmazkodnunk kell, nem hinném, hogy ez bármit is befolyásolni fog, de fontos lesz, hogy fejben ott legyenek a játékosok.

Pénzügyőr SE – GBB ZRT Kecskeméti NKSE

Női kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 9. forduló
2020. december 19. szombat, 12.00
Pénzügyőr Sportcsarnok, Budapest, Kőér u. 1/A (zárt kapus)
TV: Kesport TV
Vezeti: Héjjas Tímea, Kránitz Andrea

Vélemény, hozzászólás?