Szombaton a Pénzügyőr otthonába látogatott a GBB ZRT Kecskeméti NKSE az NB I/B Keleti-csoportjának utolsó idei meccsén. Az első félidőben egyenrangúak rangadóját, a másodikban hazai dominálást láthattunk, s végül simán nyertek a fővárosiak (29-20).

A Pénzügyőr Tóth Adél és Szász-Fejér góljaival, míg a vendégek Borbély két találatával indítottak, az első négy támadásból négy gól született, majd egálról a KNKSE tudott jobban ellépni, az 5. percben már 2-4 volt az állás. Kettőnél többel nem tudtak vezetni a kecskemétiek, de folyamatosan náluk volt az előny. A fiatalok közül Pécsi kétszer talált be az első játékrészben, majd megzörgette a hálót Nagy Enikő is, aki Bab Ágóta hiánya miatt kezdőként kapott szerepet és élete első két gólját meg is szerezte a felnőttek között. Abszolút fej-fej mellett haladtak a felek, ha az egyik csapat gólt szerzett, arra a másik válaszolt, ha itt kimaradt a helyzet, akkor ott is. Így alakult ki a félidei 11-11-es eredmény.

A második felvonás elején a második perc és 2-1-es állás óta, először került ismét előnybe a Pénzügyőr, sőt, rögtön kezdett ellépni ellenfelétől Hudra vezérletével. Nagy Enikő újabb gólt lőtt 13-12-nél, de ezután alig hét perc alatt 7-0-s futást mutatott be a hazai gárda, mellyel már 20-12 volt az állás. A Szeged ellen is hasonló volt a helyzet, a hírös városiak akkor vezettek a szünetben, majd a második félidőben teljesen leolvadtak, ez ezúttal is így történt. A KNKSE-nek még szerencséje sem volt, a kipattanók általában fővárosi kézben landoltak, míg Varga József csapata több kapufát is lőtt, amelyek során nem befelé, hanem kifelé vágódott a labda. Magabiztos előnyét ezen okok miatt könnyen tartotta a Pénzügyőr, sőt, 14 perccel a vége előtt már tízzel vezetett, 24-14. A különbség volt ennél nagyobb is, de a végére becsületből bejöttek tízen belülre a vendégek, köszönhetően annak, hogy a meccs utolsó három gólját ők szerezték, a vége 29-20 lett.

Ezzel a vereséggel búcsúztatta a 2020-as esztendőt a GBB ZRT Kecskeméti NKSE, amely így visszacsúszott a 9. helyre a tabellán, míg sikerével a Pénzügyőr fellépett a 6. pozícióba.

Őze Beáta vezetőedző (Pénzügyőr SE): – Jellemző ránk, hogy a második félidőben jobban játszunk, mint a mérkőzések elején. Ha az első játékrészben tartani tudjuk a lépést az adott ellenfelünkkel, akkor a végén jó esélyünk lehet a győzelemre. A szünet után nem változtattunk a játékunkon, inkább azért alakult így a találkozó, mert érzésem szerint a kecskemétiek az öltözőben ragadtak. A kollégámnak kétszer is időt kellett kérnie a fordulást követő percekben, de az ekkor összehozott magabiztos előnyünk kitartott a végéig.

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE):A második félidő első tíz percében kapufákat lőttünk, helyzeteket hagytunk ki, az ellenfél ezekre gólokkal válaszolt, és teljesen szétcsúsztunk. Ebben a periódusban nyolc góllal maradtunk alul, és ez a különbség már a végére is megmaradt. Ez volt az utolsó meccsünk ebben a kaotikus 2020-as esztendőben. Ezt az évadot jól indítottuk, de rosszul zártuk. Sok minden hozzájárult a rosszabb teljesítményünkhöz, a sérülések, a járványhelyzet, illetve saját butaságaink. Lesz min javítani. Boldog karácsonyt kívánok a szurkolóinknak! 

Pénzügyőr SE – GBB ZRT Kecskeméti NKSE 29 – 20 (11 – 11)

Női kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 9. forduló
2020. december 19. szombat, 12.00
Pénzügyőr Sportcsarnok, Budapest, Kőér u. 1/A (zárt kapus)
Vezette: Héjjas Tímea, Kránitz Andrea

A kecskeméti gólszerzők: Pécsi 4, Nyakó 4 (1), Borbély 3 (1), Lengyel 3, Jámbor-Herceg 2, Nagy E. 2, Pap 1, Radva 1.

Kiállítások: 10 perc, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/1, ill. 4/2

(Vizi Zalán I kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?