Vasárnap rendezik a Nagykőrösi Sólymok kosárlabdacsapatának utolsó mérkőzését a 2020-as esztendőben. Az ellenfél az idén remekül teljesítő, második helyen álló Nyíregyháza lesz. A találkozót a Kesport TV élőben fogja közvetíteni!

A PVSK ellen aratott történelmi sikere óta, amely során 129 pontig meg sem állt a Nagykőrös, már két vereségnél tart zsinórban a gárda, de egyik alkalommal sem játszott alárendelt szerepet, ám a fővárosiak ellen nem ment. Az MTK hárommal, a Honvéd héttel győzött Lakosa Zsolt csapata ellen.

Vasárnap a bajnoki címre törő Nyíregyháza ellen szeretne javítani a Sólymok együttese. A nyírségiek úgy szerepelnek idén, ahogyan azt megálmodták, eddigi tíz meccsükből kilencet megnyertek. Nyolc győzelemmel indítottak és csupán két fordulóval ezelőtt – pont a Honvéd ellen – kaptak ki először a bajnokságban. Ráadásul szinte kivétel nélkül mindig simán tud győzni a Nyíregyháza, amely eddigi kilenc sikerét úgy aratta, hogy átlagban minden találkozóját 16 ponttal nyerte.

Tavaly oda-vissza legyőzte a Nagykőröst a nyírségi együttes. Kőrösön tízzel, 94-84-re, míg odahaza meglehetősen simán, 92-54-re nyert.

Nagykőrösi szempontból pont itt az idő a visszavágásra, illetve arra, hogy két veresége után visszataláljon a győzelmek útjára az együttes. A zárt kapus találkozót vasárnap 17 órakor a Kesport TV élőben fogja közvetíteni!

A kesport.hu stábjának tippje: 3 ponttal győz a Nyíregyháza

Lakosa Zsolt vezetőedző (Nagykőrösi Sólymok KE):Nagyon készülünk a Nyíregyházára, amely régi ellenfelünk. Mindig presztízsmeccset játszottunk velük, jó találkozókat vívtunk ellenük és szeretünk a nyírségiek ellenében játszani, főleg, ha nézők is lehetnek a csarnokban. Ez most nem így lesz, a szurkolók hiányozni fognak. A Nyíregyházát mindenképpen az első osztályba várom jövőre, hiszen rutinos, tapasztalt, élvonalat megját játékosok alkotják a csapatot, illetve nagyon jó amerikai játékosuk is van. Kiváló rotációs lehetőségeik vannak. Örülnék, ha szoros mérkőzést tudnánk ellenük játszani. Megfogni őket nem nagyon lehet, egy esélyünk lehet, az, ha sikerül túldobni őket. Védekezni nehéz ellenük, szóval támadásban és a pontszerzésben kell velük felvenni a versenyt.

Nagykőrösi Sólymok KE – Hübner-Nyíregyháza BS

férfi kosárlabda, NB I/B Piros-csoport, 13. forduló
2020. december 20. vasárnap, 17.00
Kiskunfélegyháza, Városi Sportcsarnok
TV: Kesport TV
JV és MKOSZ ellenőr: Hervay Tibor, Bagi Bálint, Nepp László Oszkár (Farkas János)

Vélemény, hozzászólás?