Bálint Csaba maximálisan elégedett a súlyemelők évével

A KTE súlyemelői rengeteg aranyérmet szereztek a különböző országos bajnokságokon, emellett a csapatbajnoki aranyat is visszaszerezték. A súlyemelő szakág legeredményesebb egyesületében ketten olimpiai kvalifikációra hajtanak, emellett felnőtt Európa-bajnokság is lesz 2021-ben, tervek tehát már bőven vannak. Bálint Csaba szakosztályvezetővel beszélgettünk. 

A koronavírus minden sportág helyzetét megnehezítette ebben az évben, hogyan tudtatok ezen átlendülni? 

A vírushelyzethez viszonyítva nagyon jól sikerült az évünk, egyedül a nemzetközi versenyeink maradtak ki. Év elején azért még eljutottunk a római világkupára Árva Cintia révén, ahol értékes pontokat szerzett, így versenyben maradt az olimpiai kvalifikációért. Márciustól júniusig jött a szünet, de sikerült egy magánteremben helyet találnunk, ahol a válogatott sportolókkal folytathattuk a munkát. Próbáltuk átvészelni úgy ezt az időszakot, hogy az eredményeink ne csorbuljanak. Júniustól elindult a versenyidőszak, jöttek az országos bajnokságok, emellett nagyon örömteli, hogy a vírushelyzet ellenére is nagy létszámot tudtunk toborozni az utánpótlásban. 

Milyen volt az év eredmények terén? 

Gyakorlatilag minden korcsoportos országos bajnokságról, két-három aranyéremmel jöttünk haza. Megtartottuk vezető helyünket országos szinten, továbbra is a KTE súlyemelő szakosztálya a legeredményesebb. Szintén örömteli, hogy a tavalyi ezüstérem után úgymond visszaállt a világ rendje, újra csapatbajnoki aranyat szereztünk. Válogatott versenyzőink, így Árva Cintia, Kmegy Máté, Nagy Dániel, Nagy Noel szépen teljesítettek az országos bajnokságok során. Több új bajnokot is köszönthettünk ebben az évben, ami szintén nagy pozitívum. Két sikeres rendezésünk is volt Kecskeméten, így a junior bajnokság és a Messzi István Emlékverseny. Összességégben azt mondhatom, maximálisan meg vagyok elégedve ezzel az évvel. 

Milyen tervekkel készültök 2021-re? 

Ami 2021-et illeti, a két „zászlóshajónk” úgymond Árva Cintia és Kmegy Máté, akik továbbra is harcolnak az olimpiai kvalifikációért. Cintinek márciusban kellett volna mennie a junior világbajnokságra, de ezt átették májusra. Emellett áprilisban lesz a felnőtt Európa-bajnokság, oda Máté és Cinti is készül. Nem titkolt célunk, hogy Laczi Katalin is kijusson, próbálunk meglepetést okozni, mindent meg is tesz ezért. Tavaly a felnőtt országos bajnokságon ezüstéremmel mutatkozott be, meglátjuk, hogy kettő vagy három fővel tudjuk képviselni Kecskemét városát. Februárban lesz az első felmérő versenyünk, akkor indul be igazán kis csapatunk, jönnek a különböző kiemelt versenyek és az iskolai országos bajnokság. Már csak annyi kellene, hogy egy kicsit a város is tudjon támogatni minket, mert az utazások, a nemzetközi versenyek, a felkészülés is jelentős anyagi hátteret igényel majd. Bízom benne, hogy az eredményeink alapján lehet erre esélyünk. Sajnos az anyagi versenyt a COVID nyerte, de nagyon remélem, hogy ez is változni fog, és sokan fogják fontosnak érezni, hogy a sportot és a súlyemelést támogassák. 

(Nyitray András | kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!