Felemás éven van túl az SC Hírös-Ép – értékelő

Tavasszal még az első helyen fejezte be a csonka bajnokságot az SC Hírös-Ép megye II-es csapata, nyáron azonban maradt ebben az osztályban az együttes. Azóta Kitl Zoltán játékos-edző vezetésével, egy alaposan átalakuló csapat szerepel a megyei bajnokságban, mely más célokat tűzött ki. Az SC Hírös-Ép évét értékeltük a főszereplőkkel. 

Kitl Zoltán, az SC Hírös-Ép játékos-edzője: – Volt egy hosszabb megbeszélésem Kertész Zoltán elnök úrral, akivel átbeszéltük a szezont, közösen értékeltük a pozitívumokat. A félegyházi rangadó sajnos elmaradt, ami igazi vízválasztó lett volna a téli szezon zárása előtt, de nem vagyunk összességében csalódottak. A minimális elvárás az 1-6. hely volt, de a dobogó az igazi célunk, ami karnyújtásnyira van tőlünk. A bajnokságban véleményem szerint az első hét helyezett nagyjából ugyanolyan játékerőt képvisel. A legnagyobb csalódás a solti vereség volt számomra, a legnagyobb győzelem a hazai 4-0-os siker a Pálmonostora ellenében. Természetesen lesznek távozók és érkezők is, a védekező középpályás és a támadó posztra szeretnék erősíteni. Január elején kezdjük a felkészülést heti két edzéssel, minden hétvégén egy edzőmérkőzéssel. Az első három hely mellett továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a fiatalításra, a klubhoz kötődő utánpótlás játékosok versenyeztetésére, hiszen ebben a félévben 9 ifistánk is a felnőtt keret tagja volt legalább egyszer. A házi góllövőlistát Lantos Henrik vezeti 7 találattal, középpályán Sudár Csaba labdaszerzései és Laczkó Dávid futómennyisége emelendő ki, míg a védelemből Forgó János rutinja ért sokat nekünk. Amiben még fejlődnünk kell szerintem, az az idegenbeli teljesítményünk, akkor el tudjuk érni a kitűzött céljainkat.

Nemesvári Dániel

Nemesvári Dániel, az SC Hírös-Ép játékosa: – Nem volt egyszerű ez a félév, hiszen majdnem egy teljesen új csapat állt össze. A keret magját az idősebb, rutinosabb játékosok alkották, hozzájuk csapódtunk páran az én korosztályomból, valamint néhányan az ifjúsági keretből. Jól kezdtük a bajnokságot, de ahogy teltek a hetek, beleestünk egy vegyes fázisba. Nyertünk, majd kikaptunk, ez ment egy darabig, csak a végére találtuk meg igazán a formánkat. Mivel nem voltunk még kellően összeszokva, illetve különösebben komoly célt sem határoztunk meg, elégedettek lehetünk eddig a szereplésünkkel. Amennyiben a tabella eleje a cél, úgy erősítések is kellenek majd télen.

(Nyitray András | kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!