Nagy Lajos és S. Juhász Tamás is elégedett a KLC évével

Az év végéhez érkezve a kecskeméti csapatok edzőit, játékosait kérjük fel egy értékelésre, hiszen a 2020-as esztendő semmiképpen sem volt szokványos. A megye I-es labdarúgó bajnokságban ötödik helyen telelő Kecskeméti LC részéről Nagy Lajos vezetőedző, illetve S. Juhász Tamás, a csapat védője foglalta össze az esztendőt. 

Nagy Lajos, a KLC vezetőedzője: – Tavasszal jól indultunk, meggyőződésem, hogy jó eredményeket értünk volna el a felkészülés alapján, de sajnos a vírushelyzet gyorsan lezárta a bajnokságot. Nyáron folytattuk a korábban elkezdett tanulási folyamatot és építkezést, olyan meghatározó játékosok érkeztek, mint Patvaros Zsolt, Balázs Emil, Gaál Márk például. Minőségi, karakteres játékosokban gondolkodtunk, akik ebben a fiatal csapatban vezérré tudnak előlépni. Ez be is jött, ezért is értük el ezt a szép eredményt, ami az ötödik helyet jelenti. A folyamatos fejlődés továbbra is látható, szerintem a csapat maximálisan kihozta magából, amit tud. Hiányérzet azért van bennem, mert ha nem dől ki ennyi meghatározó emberünk sérülés miatt, akkor még eredményesebbek lehettünk volna. Rúgott gólokban a negyedik helyen állunk, de kapottban nagyon a végén állunk a mezőnynek, ezen feltétlenül javítanunk kell, de ebben benne van az is, hogy jellemzően mindig hátulról dőlt ki valaki. Erősítést nem igazán tervezünk, mert megfelelt a csapat az elvárásoknak, ezt a szintet szeretnénk tartani. Zsoldos Laci és Major Dávid dőlt ki hosszabb időre, de a többiek rendben lesznek a felkészülésre, adott a keretünk, a játékosokkal öröm dolgozni, mindent megtesznek a fejlődés érdekében. Kiemelném Patvaros Zsoltot, mert pontosan azt a szerepet töltötte be, amit vártunk tőle, de Csordás Máté, illetve a gólerősen futballozó Bozsik Máté is nagyon jó őszt hozott. Köszönöm a vezetőségnek a támogatást, illetve a folyamatos, építő jellegű szakmai segítséget, amit egész évben kaptunk.

S. Juhász Tamás

S. Juhász Tamás, a KLC játékosa: – Nagyon örülök annak, hogy továbbra is kecskeméti kötődésű, illetve utánpótlásból felkerülő játékosok alkotják a Kecskeméti LC csapatát. Tavalyi önmagához képest szerintem sokat sikerült fejlődnie a társaságnak, ez megmutatkozott a szerzett pontok számában is. Idén már sikerült a fontos, hatpontos mérkőzéseket behúzni, ezeket az előző szezonban rendre elbuktunk, ez nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a tabellán jelenleg elfoglalt helyünkkel elégedettek legyünk. Bízom benne, hogy tavasszal is ilyen előkelő pozícióban tudjuk majd zárni a bajnokságot. Három nehéz mérkőzésünk lett elhalasztva jövőre. Volt csapat, akinek ez jól jött, volt akinek kevésbé, de csak jövőre derül ki, hogy ebből ki tudott profitálni. Január 30-án már a Kalocsát fogadjuk, így biztosan korábban indul a felkészülés, bízom benne, hogy sikerül meglepetést okoznunk. A vírushelyzet sajnos rányomta erre az évre a bélyegét, de erről már nem is szeretnék beszélni. Mindenkinek elsősorban jó egészséget, áldott karácsonyi ünnepeket, és persze sikerekben gazdag, vírusmentes boldog új évet kívánok! 

(Nyitray András | kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!