Felemás éve volt a KTE HUFBAU-nak, hiszen a tavaszi szezon szinte teljes egészében törlésre került, nyáron azonban nagy átalakuláson esett át a csapat, aminek köszönhetően a tabella élén telelhetnek az NBIII. közép csoportjában. Gombos Zsolt vezetőedző szinte napra pontosan egy éve állapodott meg a KTE-vel, így számára a szó szoros értelmében is egy teljes év értékelésére kerülhetett sor. A KTE vezetőedzője, illetve a csapatkapitány, Grünvald Attila is hasonló folytatást vár 2021-ben. 

Gombos Zsolt, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Tavaly ilyenkor abban állapodtunk meg a vezetőkkel, illetve azért is váltottam Szentlőrincről, mert egyértelműen az volt a cél, hogy másfél éven belül szeretne feljutni a KTE. A cél és maga a város is nagyon szimpatikus volt, ezért döntöttem így. Január elején kezdtük el a közös munkát, de a mostanihoz képest még egy teljesen más csapattal. Megkezdtük a felkészülést, végig is csináltuk becsülettel. A tavaszt annak szenteltük volna, hogy megnézzük, mit lehet kihozni a meglévő keretből, de sajnos két meccs után jött a zárlat, nagy következtetést nem lehetett levonni így, ráadásul nem is sikerült túl jól az a két mérkőzés Monoron és Iváncsán. Ebből kellett összerakni azt, kire lehet számítani, összességében azért azt gondolom, hogy ezt jól mértük fel. Nyáron teljes átalakítás történt gyakorlatilag, voltak azért nehézségek is, de úgy gondolom, hogy jól oldottuk meg ezt. Jól érzem magam Kecskeméten, szeretek ezekkel a srácokkal együtt dolgozni. Megvan a kölcsönös bizalom és szeretet, így biztos vagyok benne, hogyha nem történik valami nem várt dolog, akkor el fogjuk érni a céljainkat. 

Grünvald Attila, a KTE HUFBAU csapatkapitánya: – Az idei évet és a téli alapozást már Gombos Zsolttal kezdtük meg, mondhatom, egy igen kemény és hosszú munkát végeztünk el a tél folyamán, ahol már látszódott, hogy ez a csapat többre képes, több van benne, mint amit az előző évben mutatott. Ehhez természetesen hozzájárultak az új igazolások is, remek embereket és játékosokat tudtunk télen ide csábítani, akikre óriási szerep hárul a céljaink elérésében. Sajnos a tavaszi bajnokságban már nem tudtuk megmutatni magunkat, illetve a munkát, amit a felkészülés során elvégeztünk, a koronavírus miatt leállt a bajnokság. Ezután a csapat egy újabb alapozást kezdett meg, amely igen hosszú és monoton volt, sokszor úgy tűnt, ez a helyzet sosem ér véget, de az ott elvégzett munka igen hasznos volt, a csapat kiváló fizikai állapotban tért vissza. A nyár során ismét jó pár játékos érkezett a csapathoz, akik egytől egyig erősítést jelentettek. Talán a bajnokság elején még az összeszokottság hiánya, a nagyobb mozgás okozhatta, hogy kétszer is kikaptunk, de fokozatosan állt össze a brigád. Jött 7 győzelem zsinórban, valamint tovább jutottunk a kupában is, így feljöttünk a dobogóra. Sajnos az október egy kicsit visszafogottra sikeredett, de ezután a csapat óriási erőről tett tanúbizonyságot, hogy abból a kisebb gödörből ismét egy hosszabb győzelmi szériával végre a tabella élére kerüljön. Oda, ahova kimondott célként akar tartozni. Összességében pozitívan értékelném ezt az évet, mert habár nehezen indult, de decemberre a KTE úgy mehetett el a pihenőjére, hogy a tabella legfelső fokáról várja a folytatást. Tavasszal remélem úgy folytatjuk, ahogyan befejeztük. Hajrá KTE! Hajrá Kecskemét!

(Nyitray András | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?