Az NBI. 9. fordulójából elhalasztott DEAC-SG Kecskemét Futsal mérkőzést a Szentestét megelőző napon pótolták a felek. Mindkét csapatnak ez volt az év utolsó mérkőzése, melynek végén a Debrecen örülhetett, 4-0-ra nyert.

A kezdés után nem kellett sokat várni az első találatra, egy remekül felépített támadás végén Szabó lőtt a léc alá, 1-0. Rögtön egyenlíthetett volna a ScoreGoal, de Gavrilovic elhibázta a ziccert. A sport örök igazsága, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, most sem volt ez másképp, nem sokkal Gavrilovic elpuskázott lehetősége után Faragó büntetett, Tombácz ugyan még beleütött a labdába, de végül így is a hálóban kötött ki, 2-0. A kapusok ezután sem unatkoztak, főleg Tombácznak akadt védenivalója, de Krajcsinak is be kellett mutatnia egy-két nagyobb védést. Újabb gól azonban már nem született a félidő végéig.

A második játékrészben nekirontott a Kecskemét a cívis városiaknak, Krajcsinak köszönhetően azonban érintetlen maradt a debreceni kapu, két óriási védést is bemutatott a fiatal hálóőr. A kontrából veszélyeztetett a Debrecen, viszont Tombácz remekül olvasta a lövést, és szögletre ütötte. A második etapban kevesebb helyzet volt, jól jelzi ezt az is, hogy a következő komoly lehetőségre 10 percet kellett várni, egy remek akció végén aztán Tóth volt eredményes, megszerezve ezzel szezonbeli 11. találatát, 3-0. A harmadik bekapott gól után kijött 5 a 4 ellen a ScoreGoal, de már ez sem segített a hírös városiakon, rendkívül pontatlanul játszották a létszámfölényes játékot is. A mérkőzést végül Szentes-Bíró gólja zárta le, aki a saját térfeléről lőtt az üresen tátongó kecskeméti kapuba, 4-0.

Elek Gergő vezetőedző (DEAC):  – Az előző mérkőzésen voltak hullámvölgyeink, most ez nem mondható el. Nem játszottunk tökéletesen, de mindent megtettünk védekezésben, amit tudtunk, és támadásban is extrát nyújtottunk. A szezonban szerintem most játszottunk a legjobban.

Koós Károly vezetőedző (SG Kecskemét Futsal):A Berettyó ellen az egy vállalható vereség volt, azonban a mai napon sokkal jobban játszott a Debrecen. A gól az nagyon hiányzott, az első félidő nagyon nem tetszett, nagyon jól tudtuk, hogy le fog támadni a Debrecen, mégsem álltunk fel labdakihozatalokhoz, nagyon ad hoc jelleggel csináltuk ezeket. A második félidőben lett volna lehetőségünk felzárkózni, de ez olyan meccs volt, ahol ha reggelig játszunk, akkor sem rúgunk gólt. Az ellenfél kapusa extrát nyújtott, de nem is dolgoztattuk meg kellőképp, a kapu előtt sokszor határozatlanok voltunk, és az 5 a 4-ből sem tudtunk gólra váltani semmit, amivel biztossá vált a vereségünk.

DEAC – SG Kecskemét Futsal 4-0 (2-0)

DEAC: Krajcsi – Szentes-Bíró (C), Faragó, Siska, Kántor

csere: Dobi, Tóth B. T. – Tóth A., Szabó, Thiago, Rácz, Berecz, Szabó

SG: Tombácz – Mánya (C), Ristic, Simic, Gavrilovic

csere: Verebélyi, Csákó – Récsei, Nyeste, Scherban

gólszerzők: Szabó (6.), Faragó (8.), Tóth A. (32.), Szentes-Bíró (40.)

sárga lapok: Faragó, Rácz ill., Ristic, Scherban

(Szarvas Zsombor | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?