Mint minden évben, természetesen idén is jelentkezünk évvégi ünnepi különkiadásunkkal, melyben bemutatjuk, hogy a kecskeméti sportolók hogyan töltik a karácsonyi időszakot, merre utaznak és mik a családi hagyományaik. 

Jámbor-Herceg Réka kézilabdázó (GBB ZRT Kecskeméti NKSE):   

Igazi karácsonymániás vagyok, ez a kedvenc időszakom az évben. Már novemberben elkezdem az otthonunk díszítését, ami eltart karácsonyig. Az ünnepi dekorációból sosem elég! December 23-án, este feldíszítettük a karácsonyfát, sütit sütöttem és izgatottan vártam a szentestét. Számomra az a legfontosabb, hogy minél több időt a családommal tölthessek ilyenkor, ami idén is így lesz, igaz kicsit szűkebb körben sajnos. Ilyenkor késő estig együtt vagyunk, karácsonyi zenét hallgatunk, beszélgetünk és persze nagyon sokat eszünk. A két ünnep között és szilveszterkor, ha van lehetőségünk, általában elutazunk kicsit kikapcsolódni. Idén a szüleimmel és a húgomékkal Balatonra megyünk, ahol együtt várjuk az új évet. Kellemes ünnepeket és áldott, békés karácsonyt kívánok mindenkinek! 

Csordás Marcell családja körében

Csordás Marcell kézilabdázó (KTE-Piroska Szörp):   

Az utolsó mérkőzésünket december 18-án lejátszottuk, utána egyből Keszthelyre utaztam, ahol a testvéremmel fenyőt árultunk, hiszen a családunk ezzel foglalkozik. Csütörtökön, szenteste értünk haza, ahol szűk családi körben ünnepeltünk. Az ünnepi menü idén nagyon jól sikerült: fácán leves, rozmaringos kacsacomb mézes pácolt káposztával, valamint májjal töltött lapocka forraltboros mártással. Karácsony első napján a rokonságot látogatjuk meg, majd december 26-án szintén otthon töltjük az ünnepeket. A vírushelyzet miatt idén nem utazunk sehova, úgy döntöttünk, hogy inkább otthon tartózkodunk. Közös, családi programjaink közé tartozik a filmnézés. A Reszkessetek betörők ilyenkor kötelező, minden karácsonykor megnézzük az összes részt. Számunkra ez az időszak a pihenésről szól, illetve arról, hogy együtt legyünk a családdal. Boldog karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek! 

Pécsi Villőnek (j2) ez az egyik kedvenc időszaka az évben

Pécsi Villő kézilabdázó (GBB ZRT Kecskeméti NKSE):   

A karácsonyt az egész nagycsaláddal együtt ünnepeljük. December 24-én jönnek hozzánk mamámék, a keresztszüleim, az unokatesóim és ezután még pár napot együtt töltünk. Szenteste a családi vacsorához minden évben apukám főzi a halászlevet és a nagymamám csinálja a töltött káposztát. Édesanyámmal évről-évre kitalálunk valami kis játékot a család részére, hogy emlékezetessé tegyük ezeket a napokat. Ajándék bontás előtt vannak hagyományaink. Először meghallgatjuk Ady Endre Karácsonyi rege című versét, majd elfogyasztunk egy almát, amit annyi fele vágunk ahányan vagyunk, ezzel jelképezve a családi összetartozást, majd közösen éneklünk. Az elkövetkezendő napokat sztorizgatásokkal, társasjátékozással töltjük, ez az egyik kedvenc időszakom az évben! Áldott, békés ünnepeket kívánok mindenkinek! 

(Vizi Zalán | kesport.hu | nyitókép: Jámbor-Herceg Réka Morrisszal és Mephistóval)

Vélemény, hozzászólás?