Így karácsonyoznak a kecskeméti sportolók – 2. rész

Mint minden évben, természetesen idén is jelentkezünk évvégi ünnepi különkiadásunkkal, melyben bemutatjuk, hogy a kecskeméti sportolók hogyan töltik a karácsonyi időszakot, merre utaznak és mik a családi hagyományaik. 

Puskás Zoltán (labdarúgó, KTE HUFBAU): 

„Számomra a család a legfontosabb! Szokás szerint szépen, csendben, együtt ünnepeljük a karácsonyt.  Az egyéni edzések is mennek tovább, de ebben az időszakban persze nem szólhat minden a labdarúgásról. Ilyenkor egy kicsit megállunk, egy pillanatra élvezzük egymás szeretetét és társaságát.” 

Patvaros Zsolt (fehérben)

Patvaros Zsolt (labdarúgó, Kecskeméti LC): 

„Az idei karácsonyt otthon, a családom körében töltöm. Nem tervezünk semmi nagy dolgot, idén az ajándékok is háttérbe szorultak, úgy éreztük sokkal fontosabb, hogy együtt legyünk, jókat együnk-igyunk, legyen időnk pihenni és meghittebben tölteni ezt a három napot. A nővérem haza érkezik Pestről, illetve a nagymamám is velünk tölti a szentestét. A házimunkák nagy része már elkészült, már csak a közös főzés maradt hátra. Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy mindenkinek áldott, szeretetben gazdag karácsonyt kívánjak! Tudom, sokan nehezen élik meg ezt az évet, nehéz meglátni a pozitív dolgokat. Pont ezért is tartom fontosnak, hogy akik tehetik, igenis legyenek együtt a szeretteikkel karácsonykor, ne féljenek őket megölelni és legyenek hálásak azért, hogy van lehetőségük ezt megtenni, hiszen ez a legnagyobb ajándék. Aki pedig mégsem teheti ezt meg, annak ezúton is sok erőt és kitartást kívánok! Még egyszer boldog karácsonyt mindenkinek!”

Palkovits Pisti

Palkovits István (atléta, KARC): 

„Nekünk az ünnepek mindig nagyon zsúfoltak szoktak lenni, vagy megyünk valahova, vagy jönnek hozzánk. Nekem általában az ünnepek közt is vannak edzések, ezek nem minden esetben mennek úgy, ahogy szoktak, ez annak köszönhető, hogy kevésbé figyelek arra, hogy mit és mennyit eszek. A szüleimmel templomba járunk 24-én, az evangélikus egyháznak mindig nagyon szép és meghitt a karácsonyi előadása. Az istentisztelet után mamához megyünk, ott gyűlik össze a család egy nagyobb része egy közös vacsorára. 25-én és 26-án ebédre szoktunk járni a család többi tagjához, de az ünnepek nálunk tovább nyúlnak egy nappal, mivel a tesómmal 27-én van a szülinapunk. Ilyenkor az egész család nálunk, vagy mamánál szokott összegyűlni. A vírus miatt most változtatni fogunk pár dolgon, de a fő szokásokat megtartjuk.” 

(Nyitray András | kesport.hu | nyitókép: Puskás Zoltán családi körben)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!