Így karácsonyoznak a kecskeméti sportolók – 3. rész

Mint minden évben, természetesen idén is jelentkezünk évvégi ünnepi különkiadásunkkal, melyben bemutatjuk, hogy a kecskeméti sportolók hogyan töltik a karácsonyi időszakot, merre utaznak és mik a családi hagyományaik. 

Füstös Attila kézilabdázó (KTE-Piroska Szörp): 

December 24-én, a szentestét mindig a családommal és a barátnőmmel szoktam tölteni, ez most idén sem volt másképp, azt leszámítva, hogy nagymamámék sajnos nem tudtak részt venni az ünnepségen a vírus miatt. Ami a tágabb családot illeti, a nagybátyámék és nagynénémék töltötték velünk a szentestét. Ilyenkor egy vacsora keretein belül összeülünk, és utána ajándékozunk. A karácsonyi menü általában halászléből, illetve pulykából, csirkéből, sertéshúsból áll, na meg persze rengeteg sütemény – főleg a gazdag bejglikínálat – is megtalálható az asztalon. Az ajándékozást követően mindig szoktunk valamilyen játékot játszani, idén activity parti volt főszerepben. Karácsony első napját már a barátokkal és barátnőmék családjával szoktuk tölteni, ott is nagyon jó estéket szoktunk rendezni.

Récsei Péter

Récsei Péter futsalos (SG Kecskemét Futsal): 

Nekem a karácsony a kedvenc ünnepem, hiszen ilyenkor mindig együtt van a család és a szereteten van a legnagyobb hangsúly. Szenteste napján szoktuk közösen feldíszíteni a fát, amit a ,,nagy” családi ebéd szokott követni. Idén a pandémiás helyzetre való tekintettel nem mentünk a nagyszülőkhöz, mert az ő egészségüket nem akartuk kockáztatni, de normál esetben mindig meglátogatjuk őket. Nálunk az ajándékozás délután szokott zajlani, ami szerintem egy nagyon örömteli része a karácsonynak. Ezt követően természetesen ki is próbáljuk azokat, amiket kaptunk. Idén például az ajándékozást követően egy nagyon érdekes társasjátékkal játszottunk közösen. A vacsora is rendkívül hangulatos és meghitt része a karácsonynak, ahol mindig finomakat eszünk. Gondolok itt a halászlére, a töltött káposztára és a finomabbnál finomabb süteményekre. 25-én és 26-án a rokonainkat szoktuk meglátogatni, ám ez ebben az évben elmarad a vírushelyzet miatt. Szerintem úgy teljes a karácsony, ha a család minden egyes tagjával együtt tudunk tölteni egy kis időt békességben és szeretetben. Ez a “csonka ünnep” is érdekes volt, hiszen ilyen még nem volt, de bízzunk benne, hogy nem is lesz többször!

Tombácz Róbert

Tombácz Róbert futsalos (SG Kecskemét Futsal): 

December 24-én hajnalban értem haza az utolsó mérkőzésről Debrecenből, így a délelőtt a pihenésről szólt, aztán a szentestét a családommal töltöttem. Nálunk is a klasszikus menü volt az asztalon: halászlé, rántott hal, sütemények. Mindig a vacsora után van ajándékozás, egy-két ital társaságában persze. Karácsony első napja számomra munkával telt – tűzoltó vagyok – csak december 26-án reggel, a 24 órás szolgálatom letelte után tudtam hazamenni. A tűzoltóságon is különleges a karácsony, mert egy átlagos hétköznap egy bizonyos tematika szerint alakul, ugyanis oktatásokon, képzéseken, gyakorlatokon veszünk részt, ám az ünnepek során már inkább a közös, jó hangulatú programoké a főszerep. Közösen főztünk, sütöttünk, megalkottuk a saját ünnepi ebédünket. Természetesen, ha ilyenkor úgy alakul, a riasztás mindent felülír. Általában karácsonykor egy nap alatt 4-5 helyre kell kimennünk, szerencsére most 25-én, 24 óra alatt csupán két riasztásunk volt, egyik helyen sem történt tragédia. Így volt lehetőségünk sportolásra is, jól felszerelt konditermünk van, szóval a délután egy részét ott töltöttem.

(Vizi Zalán | kesport.hu | nyitókép: Füstös Attila párjával)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!