Így karácsonyoznak a kecskeméti sportolók – 6. rész

Mint minden évben, természetesen idén is jelentkezünk évvégi ünnepi különkiadásunkkal, melyben bemutatjuk, hogy a kecskeméti sportolók hogyan töltik/töltötték a karácsonyi időszakot, merre utaznak és mik a családi hagyományaik. 

Berkes Gergő kézilabdázó (KTE-Piroska Szörp): 

Nekünk az idei karácsony nagyon különleges, csodálatos volt, hiszen velünk töltötte a legkisebb Berkes az első karácsonyát. Az ünnepet idén szűk családi körben töltöttük. December 24-én a kedvesem szülei jöttek hozzánk, hiszen Amirával, a babánkkal még nem nagyon akartunk utazgatni. Kedves anyósom és feleségem, Melitta készítették a finom ételeket, a főmenü húsleves és baconbe tekert töltött csirke volt. Desszertnek készült óriás nutellás hókifli, amit anyósom remekül készít el, míg mellé a párom tökéletes mini pogácsáját fogyasztottuk. Apósommal – míg a hölgyek sütöttek, főztek – a fát állítottuk fel.  Vacsoráztunk, majd a kis csöppségünkkel foglalkoztunk, játszottunk. karácsony első napját az én családommal töltöttük, a bátyáimmal, menyasszonyokkal és a szüleimmel. Elsősorban mindig a karácsonyi menüvel kezdjük a programot, ami az elmaradhatatlan halászlével kezdődik, amit édesanyám nagyon finoman készíti el. A második fogás töltött káposzta, illetve sültek voltak. Nagy kedvenc volt a kacsa mell, melyet nagyon finom sajtos, gesztenyés, áfonyás körtekörettel fogyasztottunk el. Nagyjából 7-8 féle sütemény volt terítéken, közülük a kedvencem a zserbó. A nagy lakoma után ajándékoztunk, természetesen a kis Amira kapta a legtöbb ajándékot a Jézuskától. Volt még egy kis szokásos Activity társasjátékozás, biliárdozás, ám a főszám a babázás volt. Mindenkinek kívánunk utólag is boldog karácsonyt, kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet! 

Borbély Márta és családja

Borbély Márta kézilabdázó (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): 

Az idei karácsony más volt, mint az eddigiek, hiszen a vírus kicsit átírta a megszokott menetrendet. Az elmúlt években a szentestét és az ünnepeket Ausztriában töltöttem édesanyámmal, aki évekig ott élt. A pandémia miatt anyukám hazaköltözött, így az idei karácsonyt itthon és végre – hosszú évek után – együtt tölthette a család! December 23-án indultunk el párommal haza a lakásunkba, mely Orosházán van. Szenteste az ő szüleinél voltunk, ahol megszokott módon töltöttük az ünnepet, vagyis az ajándékozás mellett az ünnepi menüsor is hagyományokhoz méltó volt. Az asztalon ott volt az ilyenkor elmaradhatatlan töltött káposzta, a halászlé és természetesen bejgli. Karácsony első napján Újkígyóson, a családi házunkban gyűltünk össze, hiszen ekkor nem csak a karácsonyt, de az én szülinapomat is ünnepeltük, ami éppen erre a jeles napra esik. December 26-án még itthon voltunk és előkerültek a társasjátékok, illetve hatalmas kártyapartival zártuk az ünnepeket, de másnap már visszautazunk Zalaegerszegre. Számunkra csak január 4-én kezdődik a felkészülés a tavaszi szezonra, ám mivel a pároméknak nagyon zsúfolt a versenynaptár, ők már az év végén edzésbe állnak! Sűrű volt a program, de megpróbáltuk tartalmasan, szeretteink körében eltölteni a legmeghittebb ünnepet. Számomra a karácsony nagyon fontos, kiemelt ünnep! Mindig nagyon várom ezeket a meghitt pillanatokat! A mai napig nagy élmény az előkészület, hogy mindenkinek meglepetést tudjunk okozni. Azt hiszem, ránk nagyon igaz, hogy jobban szeretünk adni, mint kapni! A közös ajándékozás mellett a legfőbb, hogy minden szerettem a karácsonyfa körül ült, így ennél boldogabb nem is lehettem volna! Mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok! 

Kiss Olivér feleségével és kisfiával

Kiss Olivér kézilabdázó (KTE-Piroska Szörp): 

Nagyon vártuk már ezt az ünnepet, hiszen ez volt az első karácsonyunk hármasban, s kíváncsiak voltunk, hogy milyen lesz a 9 hónapos kisfiunkkal együtt ünnepelni. December 24-én, délelőtt az én szüleim látogattak el hozzánk, majd késő délután mi mentünk el a feleségem szüleihez, ahol a család összegyűlt. Feleségemnek van két testvére, ikertestvérének is van egy 3 hónapos kisbabája, míg a nővérénél május végére várják a pici érkezését. Izgatottan vártuk azt a pillanatot, amikor újra a gyerekekről szól a karácsony, és a régi családi szokásokat – melyeket szüleink játszottak velünk – mi is megmutathatjuk a saját gyermekeinknek. A feleségemmel és a kisfiammal este ajándékoztunk. Leginkább a kicsi reakciójára voltunk kíváncsiak, mit is reagál arra, hogyan csörög a csomagolópapír, illetve meglátja, hogy az milyen játékot rejt. Ez az az öröm, amire mindketten vártunk mindig is. 25-én nagyszüleimnél voltunk, szűk családi körben. Ettünk, beszélgettünk, játszottak a dédunokával. Minden ilyen pillanat felejthetetlen élmény nekik és nekünk is. Természetesen ilyenkor is figyelni kell, mennyit is eszik az ember, hiszen a kilókkal el kell tudni számolni, amint visszamegyünk edzeni. Sajnos ezért le kellett mondanom a repetákról, de sikerült mindig megoldanom okosban, hogy sose maradjak éhes. A desszerteknek még a közelébe se mertem menni… (A feleségem tiramisuján kívül). A mozgást nem lehet abbahagyni, hiszen Bencze József edzőtől megkaptuk a pihenőre szánt edzéstervünket, valamint az IHF (Nemzetközi Kézilabda Szövetség) felé is van „elszámolási” kötelezettségem, ahová folyamatosan küldeni kell az elvégzett edzésem eredményét. Mindenkinek jó egészséget és békés, boldog ünnepeket kívánok!

(Vizi Zalán | kesport.hu | nyitókép: Berkes Gergő feleségével és kislányával)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!