Nagy célokkal vágott neki a 2020/21-es bajnoki évadnak a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacsapata. Azok után, hogy az előző szezonban talán várakozásokon felül teljesítettek és a csonkaszezont a második helyen zárták, a kecskemétiek az új idényben már a bajnoki cím megszerzését tűzték ki célul.

A hírös városiak három meccs után két vereséggel indították a bajnokságot, de azóta kiegyenesedtek és jelenleg a második helyen állnak. Évértékelő Bencze Józseffel és Bíró Balázzsal: 

„Azt gondolom, bajnokesélyes a keretünk, de vannak benne még gyengébb posztok – kezdte Bencze József, a gárda vezetőedzője. – Az biztos, hogy nyáron jól erősítettünk, a klub jól reagált a márciusi leállásra. A 2020-as év értékeléséhez hozzátartozik a 2019/20-as évad. Sajnálom, hogy félbeszakították márciusban a bajnokságot, azt gondolom, az együttes egy éremmel lett szegényebb.”

„A nyári felkészülésünk remekül sikerült, a többhónapos kihagyás nem látszott meg a játékosokon, ám az első három forduló után két vereséggel álltunk – folytatta a szakember. – A mai napig nagyon fáj nekünk az a két hiba, az FTC U22 és a Hatvan ellen is győznünk kellett volna. A játékosok kiváló lelkierejét és hozzáállását mutatja, hogy ezt követően sikerült felállnunk a padlóról, azóta a bajnokságban nem kaptunk ki és a srácok végig hittek az elvégzett munkában. A koronavírus csapatunkat is elérte, többen kiestek néhány hétre, ennek ellenére utána még két bajnokit tudtunk abszolválni, mindkettőt sikerrel. Ez is mutatja, hogy mennyire akarja csapat a bajnoki címet. Igaz, közben a Liga Kupában vereséget szenvedtünk a Mizse ellen, de a Vecsés elleni bajnoki előtt az a pofon nem is jött rosszkor. Összességében nézve azonban nem vagyok elégedett az eddigi eredményeinkkel, az a két bajnoki vereség mindent elront, így semmi okunk elégedettnek lenni. Ennek ellenére továbbra is azt mondhatom, hogy reális célokat tűztünk ki magunk elé, meg kell nyernünk a bajnokságot! A szurkolóinknak köszönjük szépen az egész éves támogatást és mindenkinek sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!” 

Bíró Balázs – csak úgy, mint edzője – úgy gondolja, ha nincs a leállás, akkor a 2019/20-as szezonban érmet szerezhettek volna, ám az új idényben már csakis a bajnoki cím az elfogadható: 

Jól indult számunkra a 2020-as esztendő, hiszen a Cegléddel versenyben voltunk a bajnoki címért. Azt gondolom, hogy ha sikerült volna végig játszani az előző szezont, akkor is a ceglédiek nyerték volna az aranyat. Reális volt számunkra a második hely, bár bármi megtörténhetett volna, bosszús vagyok, hogy ezt már nem tudjuk meg” – vélekedett Bíró Balázs

„A tavalyi keretünket stabilizáltuk, illetve megerősítettük, így jogos elvárás a bajnoki cím. Pontosan ezért érintett minket nagyon rosszul, hogy rögtön az elején kétszer is kikaptunk. – folytatta a csapatkapitány. – Állítom, ha a Fradi ellen nyerünk a nyitó fordulóban, akkor Hatvanban is győztünk volna. Nem kezeltük jól azt a helyzetet, ez a mi hibánk.”

Bíró szerint a két U22-es csapat kiemelkedik a mezőnyből: „Az FTC U22 rendkívül erős társaság, ahogyan a Pick Szeged U22 is. Azt látni kell, hogy az akadémiai rendszer miatt semelyik másik együttes nem tud annyit edzeni, sem létszámban, sem mennyiségben, mint ők, hiszen náluk délelőtt és délután is ott tud lenni mindenki a tréningeken. Sokan legyintenek rájuk, hogy csak ificsapatok, de igenis komoly feladat elé állíthatnak bárkit, így minket is. Ám továbbra is tartom, nekünk meg kell nyernünk ezt a bajnokságot, hiszen mi is a lehető legjobb körülmények között készülhetünk, minden feltétel adott Kecskeméten a sikerhez – jelentette ki az irányító. – A harmadik forduló után volt nagy lélegzetvétel, de sikerült rendezni a sorokat. Azóta csak a Liga Kupában kaptunk ki a Lajosmizse ellen, de a karanténhelyzet utáni három meccsünk közül nem az a találkozó, hanem a két bajnoki volt a prioritás, amiatt tehát nem dőlünk a kardunkba. Várjuk már a tavaszi folytatást, de addig is nagyon boldog új esztendőt kívánok minden kedves szurkolónknak! 

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotók: kesport.hu – archív)

Vélemény, hozzászólás?