Most kell igazán türelmesnek lenni – Banó-Szabó Bence

Banó-Szabó Bence, a Honvéd kecskeméti születésű labdarúgója hamarosan pályára léphet térdszalagszakadása után, de tudja, hogy most kell igazán türelmesnek lennie – írja az nso.hu.

Már vághatja a centit Banó-Szabó Bence, közeleg a visszatérés napja. Mint ismert, a kispesti középpályásnak márciusban szakadt el a térdszalagja, de a vírushelyzet miatt csak májusban műtötték meg.

„A nehezén már túl vagyok, szerencsére edzhetek, sprintelhetek, hamarosan pedig következnek az irányváltások és a kapura lövések  – mondta a Nemzeti Sportnak a Bp. Honvéd 21 esztendős futballistája. – A tervek szerint egy hónap múlva már a csapattal edzhetek, s március elején pályára léphetek. Most kell azonban igazán türelmesnek lenni, noha már nagyon vágyom vissza a csapathoz, tétmeccseket játszanék, de semmit sem szabad siettetni.”

Roppant kemény időszak van a futballista mögött, nem tagadja, olykor hullámvölgybe is került.

„Mondtam néhányszor a gyógytornásznak, hogy nem érzem magamban az erőt, de mindig átlendültem a holtponton – magyarázta. – Érdekes, de nem fizikailag, hanem mentálisan viselt meg az elmúlt csaknem egy év. Nagy munkát végeztünk, olykor heti négy napon két-két edzésen kellett részt vennem, pihenőnap szinte nem is volt. Néha már azon gondolkodtam, odaköltözöm a Magyar Futball Akadémiára, ha már úgyis ott töltöm az időm nagy részét. A jobb lábamban szakadtak el a szalagok, de már sikerült visszaszereznem az izomtömeget, így »utolértem« a bal lábamat. Most az lesz furcsa, hogy újra a társakkal dolgozhatok, megint változik a napi rutin, nem rehabilitációra, hanem edzésekre kell mennem.”     

(forrás: nemzetisport.hu | nyitókép: Banó-Szabó Bence (k), forrás: origo.hu)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!